To je to što me zanima!

Podignuli optužnicu protiv zadarskog profesora: Spolno je zlostavljao i iskorištavao djecu

Osumnjičeni profesor nalazi se u istražnom zatvoru već šest mjeseci nakon što je uhićen je krajem veljače kad su nad njim bile provedene posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadziran telefon
Vidi originalni članak

Protiv zadarskog profesora (50), kojeg se tereti da je počinio više kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu, piše Zadarski.hr.

Optužnica je u srpnju podignuta pred Županijskim sudom u Zadru te je dostavljena na odgovor okrivljeniku i branitelju okrivljenika, što znači da još nije pravomoćna.

Radi se o slučaju profesora glazbenog odgoja koji je radio u dvije škole na zadarskom području. Osumnjičeni profesor nalazi se u istražnom zatvoru već šest mjeseci nakon što je uhićen je krajem veljače kad su nad njim bile provedene posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadzirana telefonska komunikacija.

Pod mjere je stavljen na prijedlog zadarskog državnog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz škole prijavili neprimjerenu telefonsku komunikaciju profesora prema njihovom djetetu. Dok je bio pod mjerama, profesor je mobitelom komunicirao s učenikom iz druge škole tako što mu je uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražitelji su ga nakon toga priveli. U podignutoj optužnici, koja je tajna zbog zaštite maloljetnih žrtava, predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

Idi na 24sata