To je to što me zanima!

'Podigao sam rolete i vidio kako ide bujica. Čuo sam vriske i jauke, ništa se nije vidjelo'

Gore na na kamenolomu, kako su bile padaline i bujice, stvorila se brana od jalovine. Potom je došlo do odrona koji je udario u tu branu i kad je to puklo, uslijedio je daljnji odron. To je moje mišljenje, kaže mještanin
Vidi originalni članak

Ovdje su kuće stare po 300 godina, tu malo ispod mi je majkina, a ovdje očeva. Ovo se nikad nije dogodilo, priča za Dnevni avaz Smajo Tufek, mještanin Donje Jablanice. On ima svoje mišljenje o uzrocima stravične tragedije u kojoj su mu stradali rođaci i  susjedi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Gore na na kamenolomu, kako su bile padaline i bujice, stvorila se brana od jalovine. Potom je vjerovatno došlo do odrona koji je udario u tu branu i kad je to puklo, uslijedio je daljnji odron. To je moje mišljenje - kaže.

Smajo i supruga su preživjeli. Ogromno klizište i razorne bujice protutnjale su uz samu njihovu kuću.

- Samo u ovom dijelu gdje žive Tufeci uništeno je pet, šest kuća. Ma, ne zna se ni gdje su bile - s teškom mukom govori za Avaz.

Probudio ih je, kaže, jeziv tutanj.

- Podigao sam rolete, vidim kako voda nosi balvane, kamenje. Mislio sam da je pukla brana u Jablanici. Kada sam istrčao vani, to je takva buka bila, čuo sam jauke, vrisku, dozivaju ljudi u pomoć. Nisam vidio ništa, pokušao sam baterijom svijetliti, ali sam samo vidio vodu i čuo tutanj. Otvorili smo garažu koja je malo poviše i sklonili se - govori Tufek.

Više o tragediji čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare