To je to što me zanima!

Počasni bleiburški vod uspio je zadržati zemljište na Bleiburgu, trebalo postati pašnjak za krave

Prije dva tjedna je došlo do nagodbe između odvjetnika Počasnog bleiburškog voda i udovice Ilije Abramovića, koji je kupovao zemlju u ime PBV-a i nije bio vlasnik
Vidi originalni članak

Spomen-područje na Bleiburškom polju, gdje se održavaju komemorativni skupovi u svibnju, moglo je postati livada za ispašu stoke. 

Kako su Novosti pisale u kolovozu, par mjeseci ranije je ta zelena površina, izuzev pozornice, natkrivenog oltara i spomenika posvećenog ustaškoj vojsci, prodana lokalnom vlasniku mljekare.

No prije dva tjedna je došlo do nagodbe između odvjetnika Počasnog bleiburškog voda i udovice Ilije Abramovića, koji je kupovao zemlju u ime PBV-a i nije bio vlasnik, pa je njegova, inače poslovno neposobna, Elfried ne može naslijediti, piše Novi list navodeći da su to u kolovozu 2020. pokušali izvesti  pravni zastupnici udovice i već su potpisali kupoprodajni ugovor s lokalnim mljekarom Franzom Skukom.

ZEMLJIŠTE PRODALI MLJEKARU Bleiburško polje uskoro će postati livada za krave?

– Dogovorena je nagodba da bi se izbjegao sudski postupak. To znači i da ćemo mi odustati od tužbe protiv Elfried Abramović. Druga strana je svjesna da bi izgubila jer sva dokumentacija ide nama u prilog. Razgovori će se nastaviti, ali nema nikakve sumnje da će to zemljište, za koje Ilija Abramović nije osobno izdvojio ni kune, i dalje biti u vlasništvu Počasnog bleiburškog voda. Naravno, mi ćemo se brinuti za gospođu Abramović, to nam je uvijek bila namjera i bez sudske odluke - rekao je Milan Kovač, zamjenik predsjednika PBV-a.

Kako austrijske vlasti ne dopuštaju misu, odnosno komemoraciju na Bleiburgu, upitno je što će im zemljište na kojem se nalazi spomen obilježje.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • PeroZagreb2023 29.12.2023.

    Izgleda da u Hrvatskoj postoje i djeluju jedino tzv. fašisti među tzv. antifašistima, premda je fašizam djelovao tijekom 2ww samo smo u Istri, Primorju i Dalmaciji!

  • PeroZagreb2023 28.12.2023.

    Nije to nikakva ustaška vojska, nego hrvatska vojska koja se borila za hrvatsku državu. Čudno je da jednoj pravnoj državi (Austrija) netko može nasilno oteti privatnu imovinu?!

  • melin51 28.12.2023.

    Nije postao pašnjak za krave nego je ostala arena za borbu bikova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare