To je to što me zanima!

Pliva prijavila nestašicu serije Klavocina sve do srpnja iduće godine. Ali ima zamjenskih

Na tržištu postoje antibiotici istog sastava pa nema mjesta panici, poručuju stručnjaci. Pliva je HALMED-u prijavila nestašicu Klavocina, navodeći razloge povezane s proizvodnjom. HALMED će se oglasiti
Vidi originalni članak

Pliva je Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) prijavila nestašicu Klavocina, antibiotika koji se koristi za brojne infekcije. Riječ je o seriji lijeka Klavocin DT 875mg/125mg tablete za oralnu suspenziju / raspadljive tablete za usta te iz Plive navode kako lijeka neće biti sve do početka srpnja 2025. godine, iz razloga povezanih s proizvodnjom.

HALMED će se, kako nam odgovaraju u toj agenciji, kasnije danas priopćenjem oglasiti o najavljenoj nestašici, no kako neslužbeno napominju, nema mjesta panici, budući da na tržištu postoje drugi, zamjenski lijekovi. Isto napominje i predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo.

- Postoji još nekoliko registriranih antibiotika istog sastava, od više drugih proizvođača, kaže Soldo. Kako dodaje, u ljekarnama ima još i zaliha Plivina klavocina. Teško je, međutim, procijeniti dokad one mogu potrajati, sve ovisi o tome kolike će biti potrebe za lijekom, zaključuje.

Klavocin se, zahvaljujući svojim djelatnim tvarima, koristi u odraslih i djece za liječenje, najčešće, upale uha i sinusa, za infekcije mokraćnih putova, dišnih putova, za infekcije kože i drugih mekih tkiva, za upale zubnog mesa i zuba te za druge infekcije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bcelija 12.09.2024.

    Nije to Pliva, dok je bila Pliva bilo je i antibiotika.

  • TVP 11.09.2024.

    Koliki je ono dug dobavljačima…….

  • marpa 11.09.2024.

    neka je kad je ionako drlog...neznam zašto nema klavaxa bid...tog sam nekad ko dijete pio zbog upaljenog zuba iduće 2 godine nikakih upala ni bolesti😁🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare