To je to što me zanima!

Plenkovićev savjetnik: Nema nestašica nakon zamrzavanja. Prebrojao sam 135 pasti za zube

Prebrojao sam, 135 pojedinačnih pasti za zube različitih proizvođača, dimenzija, cijena i kvalitete, a njih 15 je volumena 125 ml – upravo onaj proizvod koji ima limitiranu cijenu, kaže Zvonimir Savić
Vidi originalni članak

Zvonimir Savić, ekonomski savjetnik Andreja Plenkovića, gostovao je u studiju N1 i komentirao rast inflacije koji je usporio te mjere Vlade. 

- U rujnu je zabilježeno osjetnije usporavanje stope inflacije što je dobra vijest, to je najniža stopa još od veljače prošle godine što pokazuje da smo u silaznom trendu - rekao je Savić i istaknuo kako to pokazuje da mjere daju rezultat. 

INSPEKCIJA CIJENA Cijene u slovenskim dućanima u velikom padu, neke stvari su pojeftinile za više od 50 posto

- Da nije bilo mjera Vlade i intervencije, sigurno bila stopa inflacije bila puno, puno veća. Puno bi ozbiljnija situacija bila, pogledajte sve istočne europske države, osim Slovenije - nastavio je te komentirao i dizanje kamata na depozite te istaknuo kako postoji prostor za dizanje stopa. Dodao je da su dosad bile relativno niske te da banke trebaju izaći u susret. Misli da si banke to mogu priuštiti u ovoj situaciji.

Na pitanje oko ograničenja cijena i bojazni od mogućih nestašica nekih proizvoda, Savić kaže da nestašice nema.

ISPUNITE ANKETU Cijene 30 artikala zamrznute su već tjedan dana, jeste li osjetili olakšanje na kućnom budžetu?

- Što se tiče nestašica, nema ih. U najvećem trgovačkom lancu naći ćete, prebrojao sam, 135 pojedinačnih pasti za zube različitih proizvođača, dimenzija, cijena i kvalitete, a njih 15 je volumena 125 ml – upravo onaj proizvod koji ima limitiranu cijenu. U kvartovskim dućanima naći ćete ih 13 do 15 pojedinačnih pasti, od kojih je jedna do dvije volumena 125 ml - rekao je Plenkovićev savjetnik.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Vlad 02.10.2023.

    Baš će mi pomoći pojeftinjenje paste za zube od 10 centi kad trošim 1 mjesečno, isto vrijedi i za rižu i slične proizvode. Više me brine voće i povrće koje je prosječno dvostruko skuplje nego lani i ne vidim da će pojeftiniti nego poskupjeti.

  • Vanja1976 02.10.2023.

    Ovo je neka nova Hrvatska humoristicna serija sa HRT-a (ili sl.)?

  • Luna777 02.10.2023.

    Zar premijerova savjetnika plaćamo da nam prebrojava paste za zube? Ako je tako smanjite mu plaću na 300 eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare