To je to što me zanima!

Plenković: Trebali bi se baviti kršiteljem Ustava, a ne novim ministrima. To je trivijalni sport

Ma koalicija normalno radi i funkcionira. Ja sam jučer razgovarao s ministrima, rekao je Plenković o radu nove Vlade
Vidi originalni članak

- Kad ste u politici, veće časti i odgovornosti od vođenja hrvatske Vlade teško da može biti, meni je drago da smo u tome uspjeli i moram reći u vrlo, vrlo zahtjevnim izbornim okolnostima i atmosferi, od onog divljaštva u Saboru prije šest mjeseci kad su neki od oporbenih zastupnika razbijali saborski inventar pa do kršenja Ustava i jedne opće medijske atmosfere gdje nema tko nije bio protiv nas i unatoč tome dobiti, to nije tako loše - kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković o svojoj motivaciji za treći po redu mandat u intervjuu za Media Servis.

Demantirao je navod da je HDZ predložio Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Suradnja s Domovinskim pokretom nije ugrožena, navodi.

'NANIO JE SRAMOTU' Andrej Plenković: Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku i sakriti se u mišju rupu

- Ma koalicija normalno radi i funkcionira. Ja sam jučer razgovarao s ministrima, gospodina Šušnjara smo danas poslali u Bruxelles na Vijeće za gospodarstvo i gospodarske teme, drugi su agilni i aktivni, reagiraju sve normalno i sve funkcioniraju. To su smiješne priče i špekulacije onih koje brifiraju ovi teško poraženi gubitnici s ljevice - rekao je Plenković.

Plenković kaže kako se koalicijski sporazum neće objaviti te kako ga takvi upiti ''čak i zabavljaju''.

- Mislim meni je štosno čak, sad mogu čak reći da smo to namjerno ostavili neobjavljeno da se sad o tome piše jer se nema o čemu drugom govoriti pa ako se već netko iz medija ne bavi s teško poraženim Milanovićem koji krši Ustav, s Grbinom kojeg je Milanović izbacio kroz prozor, s onim koji su ih podržavali i ponovno završili na Bernardićevih praktički 41,42- to je prava tema, a ne nekakvi tehnički sporazum između dviju stranaka koje su na vlasti i koje preuzimaju odgovornost - rekao je Plenković.

GOVORIO O POVEĆANJU PLAĆA Plenković poručio: Stručnjaci su mi sugerirali da bi premijerska plaća trebala biti 10.000 eura!

Odgovara li HDZ-u što će Mario Radić iz DP-a dalje voditi pregovore?

- Potpuno je nebitno. Nama je sasvim svejedno koga će partneri slati na sastanke. To uopće nije do nas. Tako je bilo i prije. Dolazili su i ljudi koji su u Vladi, koji su u Saboru, koji nisu ni u Vladi ni u Saboru. To može biti zanimljivo samo nekome tko ne prati kako funkcioniraju koalicije u naše vrijeme osam godina - kazao je Plenković.

Kada su u pitanju najavljena povećanja plaća ministara i državnih dužnosnika kaže: ‘‘To je u konačnici dobro i nužno te će se pronaći adekvatno rješenje‘‘.

PREMIJER S GRANIČNOM POLICIJOM Plenković o Milanoviću: Od njega bi najkorektnija bila ostavka. Ima velike frustracije

- Svi ovi koji umjesto da se bave Milanovićem i njegovim kršenjem Ustava i teškim porazom ljevice se bave novim ministrima HDZ-ove Vlade. To je takozvani trivijalno revijalni sport nakon izbora - rekao je Plenković, upitan o plinskom biznisu novog ministra gospodarstva Ante Šušnjara te ispitivanju ministra turizma Tončija Glavine pred Povjerenstvom za sukob interesa o tome je li kao državni tajnik u istome ministarstvu koristio svoju dužnost za ostvarivanje privatnih interesa.

Sudac Ivan Turudić u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika.

PRIORITET JE SIGURNOST Plenković u Koprivnici: 'Naši kandidati na EU izborima garancija su stabilnosti'

- Oni su se našli, iz nama nepoznatog razloga, devet godina kasnije domunđavati kako da napakoste njemu valjda, pa onda i nama u procesu izbora glavnog državnog odvjetnika i nama u kontekstu reizbora za Hrvatski sabor. Poraženi su u oba slučaja. Turudić preuzima dužnost GDO-a idući tjedan, a mi smo opet na vlasti, a oni su teško poraženi i trebali bi se sakriti u mišju rupu - rekao je Plenković o toj temi.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Antimor 25.05.2024.

    Fini gospodin Cukela, koji se na prevaru dočepao vlasti. Znao je da ne može dobiti dovoljno glasova "ZA", pa je angažirao "DP" da pokupe glasove protivnika, koje su mu donijeli u miraz.

  • bizaca 24.05.2024.

    tužno

  • Luna777 24.05.2024.

    Pa o kome će pisati novinari negoli o novoj vlasti, Vladi i ministrima. Plenkoviću  je Milanović stalno u ustima, razumijem da je bio prije izbora, ali što još sada? Što se tiče kršitelja Ustava, da je pravne države i pravih sudaca u Ustavnom sudu, odavno bi Plenković dobio "packe" i zabrane zbog kršenja Ustava, ali kao što vidimo u Ustavnom sudu je Sovin kum, neće on na svoje. Toliko o nepristranosti i pravdi institucija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare