To je to što me zanima!

Plenković prozvao Milanovića zbog neobilježavanja Dana državnosti: 'Iskazuje prijezir...'

Ako netko ne obilježava Dan državnosti države kojoj je formalno predsjednik, to znači da ne poštuje zakone niti ključne dane i ne treba se čuditi da krši Ustav, poručio je Plenković o Milanoviću..
Vidi originalni članak

Hrvatska slavi Dan državnosti - prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Taj smo praznik do prije tri godine obilježavali 25. lipnja, ali je Vlada Andreja Plenkovića išla u izmjene Zakona o državnim praznicima pa su Dan državnosti odlučili vratiti na 30. svibnja, kako se taj praznik slavio u periodu od 1991. do 2001. godine. Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, u povodu Dana državnosti položili su jutros vijence kod Spomenika domovini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plenković je čestitao u četvrtak Dan državnosti istaknuvši da Vlada nastavlja raditi na tome da Hrvatska postane još uređenija, pravno sigurnija, prosperitetnija i razvijenija zemlja, u kojoj će se posebno voditi računa o najranjivijim sugrađanima. Plenković u čestitki podsjeća da je na današnji dan prije 34 godine konstituiran prvi, demokratski izabrani višestranački Sabor, čime je "označen početak novog razdoblja u hrvatskoj povijesti, razdoblja u kojem je hrvatski narod, pod vodstvom prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, preuzeo svoju sudbinu u ruke i krenuo putem stvaranja vlastite moderne i samostalne države".

IZ MINUTE U MINUTU Plenković i Jandroković čestitali Dan državnosti. Policija i vojska građanima pokazuju vježbe

Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića.

- Ako netko ne obilježava Dan državnosti države kojoj je formalno predsjednik, to znači da ne poštuje zakone niti ključne dane i ne treba se čuditi da krši Ustav u vremenu parlamentarnih izbora i ne poštuje temeljne vrednote - kazao je Plenković, piše N1.

ŠTO DANAS SLAVIMO? Znate li zašto je danas praznik? Dan državnosti prije smo slavili 25. lipnja pa mijenjali datume...

Dodao je da je Dan državnosti za sve.

- Onaj tko dođe i pokaže poštovanje, poštuje hrvatske zakone i ključne dane. Onaj tko ne dolazi i ne poštuje, taj iskazuje prijezir prema ključnim danima koji su zakonom definirani - kazao je Plenković.

PREDSJEDNIK U ČAKOVCU Zoran Milanović: Moramo ostati hladne i trezvene glave, krize dolaze. Sto posto sam siguran...

Milanovića je komentirao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Tužno je da predsjednik Republike ne priznaje i ne želi sudjelovati u Danu državnosti. Čuli smo od njega svašta a ovo je još jedan doprinos tom neodgovornom načinu na koji se obnaša funkcija predsjednika - poručio je Jandroković, javlja N1.

KOMENTAR: BORIS RAŠETA Plenković će rezati komad po komad tkiva DP-a. Prvi je Jurčević, a otpast će i neki drugi

Dodao je da je zanimljivo da nijedan političar iz lijeve oporbe danas nije ovdje.

Ovdje pratite sve oko obilježavanja Dana državnosti iz minute u minutu

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Aron333 31.05.2024.

    Rijeke pravde su s pravom prošle na izborima kako su prošle.

  • danko1471991 31.05.2024.

    Oni stvarno misle da narod puši njihovo domoljublje jer eto ga obilježavaju vazne dane za Hrvatsku( a dolaze iskljucivo samo se naslikavati) i drze ruku na srcu? Zapravo nazalost ima takvih u narodu dosta jer su i dalje na vlasti vec treci mandat... To je kao i vjernik koji je non stop u crkvi i liže oltare pa se predstavlja najvecim vjernikom jer je 7 dana u tjednu u crkvi...

  • urnebes 30.05.2024.

    koja naivnost i od Zorana očekivat da se pridruži slavljenju godišnjice kad je HDZ preuzeo vlast u Hrvatskoj, trebalo bi zastave stavit na pola koplja i proglasit tri dana žalosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare