To je to što me zanima!

Plenković nema vremena, a Jandroković poručio: Bartulica mora objasniti svoje prihode

Obveza je svih dužnosnika da u imovinskim karticama to navedu i on to sam mora objasniti, rekao je Gordan Jandroković u četvrtak upitan o imovinskom stanju zastupnika DP-a.
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je kako Stipe Bartulica, zastupnik HDZ-ovog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta, mora sam objasniti svoje prihode i rashode, nakon što je ustvrdio da živi od majčinog novca, jer mu nakon otplate kredita ne ostaje gotovo ništa. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 "Bartulica mora objasniti svoje prihode i rashode i obveza je svih dužnosnika da u imovinskim karticama to navedu i on to sam mora objasniti", rekao je Jandroković u četvrtak upitan o imovinskom stanju zastupnika DP-a.

Dodao je kako je nezahvalno komentirati financije drugih ljudi bez poznavanja pozadine obiteljske situacije i da se ne bi nad time naslađivao iako to mnogi čine.

OBIŠAO KATEDRALU S KUTLEŠOM FOTO Plenković o Bartulici: Nemam se vremena time baviti

"Ne bih ulazio u povezivanje individualne situacije jednog saborskog zastupnika  s politički dogovorenom koalicijom", rekao je Jandroković.

Po pisanju medija, Bartulica je kupio kuću na tri kata i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura pa im, nakon što za dva kredita izdvoje 3562 eura, ostaje za život svega 38 eura mjesečno.

U srijedu je Bartulica preko odvjetničkog ureda priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka.

Vezano uz sastanak glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića  s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem i njegovim pomoćnikom Brankom Šegonom, Jandroković je rekao kako ne zna o čemu su razgovarali, a ako ih je primio da vjerojatno postoje neki razlozi.

KOMENTIRA: BOJANA MRVOŠ Odakle Bartulici toliki kredit: Pravo je javnosti da svakog političara pita otkud im novac...

U vezi s istekom mandata ustavnih sudaca, Jandroković je pojasnio kako će im biti produženi automatizmom do prosinca te da će uskoro Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav raspisati javni poziv te izrazio nadu da će biti dovoljno političke mudrosti  da se popuni sastav Ustavnog suda i ne dovodi u pitanje njegov rad.

Jandroković je također pozvao birače da izađu na europarlamentarne izbore, ocijenivši ih najvažnijim od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju te da svoj glas daju HDZ-u.

Naglasio je kako je optimist i izrazio uvjerenost da će HDZ ostvariti pobjednički rezultat, biti postotno daleko najjača stranka i ostvariti mandat više nego prošlim europskim izborima kada su imali četiri.

Stoga je bitno da većinu ostvare stranke desnog centra, narodnjaci, kojima pripada i HDZ, koji će kao takvi biti brana lijevom i desnom radikalizmu, jer zagovara tradicionalne vrijednosti, u središtu politike je obitelj i tradicionalne kršćanske vrijednosti, tržišno gospodarstvo, ali i zaštita najpotrebitijih, rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Florijan1974 06.06.2024.

    Najvjerojatnije je , Bartulica ima izvor financiranja kod istih koji su darovali Ž.M na otočiću kod Dubrovnika pola otoka i vilu, teško je otkriti koji su to milostivi sveti izvori.

  • purgeraj23 06.06.2024.

    Kako može sveborihode dati za kredite? Pa zar nije da samo 1/3 može biti za kredite,?

  • paminjo 06.06.2024.

    e ako sam morao ja objašnjavati kako i šta, svi moji iz HDZ-a, onda ćeš morati i ti.. tako to otprilike ide..

Komentiraj...
Vidi sve komentare