To je to što me zanima!

Plenković: 'Milanović i oporba htjeli su izvesti protuustavnu diverziju! Imali su jasan cilj...'

Plenković je ocijenio da su rezultati Milanovićeve Vlade, bili "jadni i kukavni", a da je uslijedio "još mizerniji, porazniji i destruktivan predsjednički mandat"...
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na središnjem predizbornom skupu HDZ-a i partnera za 8. izbornu jedinicu u Rijeci u srijedu je ustvrdio da su Zoran Milanović i oporba pokušali izvesti "protuustavnu diverziju i malu političku sabotažu". Plenković je ustvrdio da Zoran Milanović kontinuirano, posljednjih par tjedana, krši Ustav i temeljena načela ustavnog poretka, izlazeći iz onoga što je Ustav utvrdio 2006., a to je da predsjednici moraju napustiti pozicije u strankama i da se moraju ponašati politički neutralno tijekom parlamentarnih kampanja.

"On i oporba su imali vrlo jasan cilj, jer su shvatili da ponovno gube od nas, pa su morali učiniti nešto da bi malo zamutili vodu", rekao je Plenković. No, dodao je, nisu računali da će mobilizirati sve naše članove, birače i simpatizere, hrvatski narod koji dobro vidi za koga Hrvatska nije slučajna država niti želi da postane zemlja slučaj.

PODCAST ŽELJKA MAVROVIĆA Milanović u razgovoru otkrio: 'Bio sam sportaš, nikad nisam napadao ljude slabije od sebe'

Time se, kaže, sprečava da Hrvatska otklizne u ruski kamp, da o temeljnim pitanjima međunarodnih odnosa ima grubo krive i dugoročno štetne procjene, kakve ima Milanović, da se ne pridružuje u potpori prijateljskom ukrajinskom narodu dok traje brutalna ruska agresija, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

NASTAVAK PREPUCAVANJA Butković objavio video Zorana Milanovića pa mu se obratio: 'Sutra ujutro se ranije probudi'

Plenković: Rezultati Milanovićeve Vlade bili su "jadni i kukavni", a predsjednički mandat "još mizerniji"

Plenković je ocijenio da su rezultati Milanovićeve Vlade, bili "jadni i kukavni", a da je uslijedio "još mizerniji, porazniji i destruktivan predsjednički mandat".

ŽELE PROMIJENITI SUSTAV Karolina Vidović Krišto: 'Glas za Odlučnost i pravednost je glas za uređeno i pravedno društvo'

Ocijenio je da Milanović u tom mandatu nije učinio ništa na međunarodnom planu, da je svojim stavovima i politikom samog sebe izolirao, pa su prestali dolaziti i upućivati pozive drugi svjetski državnici. Na unutarnjem planu, dodao je Plenković, Milanović je "snizio političku kulturu, a postao poznat samo po tome što ne bira najgore uvrede za političke protivnike, stručnjake, novinare i svakog tko ima drugačije mišljenje od njega".

SVE SU DEMANTIRALI Blok umirovljenici zajedno: 'Nijedan član naše organizacije nije prešao u drugu stranku'

 Mi smo u neobičnoj političkoj utakmici u kojoj neće proći njihove sitne smicalice, jer mi nismo dopustili valove stečaja i otpuštanja kao u vrijeme njegove Vlade, ostvarili smo sve strateške interese, socijalnu koheziju i učinili da gospodarstvo napreduje, istaknuo je Andrej Plenković. 

Prvi na listi HDZ-ove koalicije u 8. izbornoj jedinici i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković poručio je predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu da će "ostati još dugo u oporbi", a Milanoviću da "ni on neće još dugo biti predsjednik RH".

JEDAN OD PRIORITETA Nikola Grmoja: 'Kad postanem premijer, znat će se da postoje samo dva roda - muški i ženski'

Istaknuo je da je HDZ krenuo u afirmativnu kampanju, želeći govoriti o prosperitetu i budućnosti, te o svojim dostignućima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nec.1996 11.04.2024.

    sve se bojim da ces ti to izvesti ako izgubis ,bice to sokatno za tebe i diverziju sprema hdz ,mi smo psteni narod i necemo se spustati na te grane ,zasto ga ne prijavis kada krsi zakon ,milanovic pozna uzakon i nebi on ovo radio ,mudar covjek.

  • Smoke_on_the_Water 11.04.2024.

    Više se boje milanovićeve marionete njega nego HDZ-a i Plenkovića. Ljudi moji oni su do pojave ZM-a u izbornu utrku ipak bili neke face. Grbin, Benčićka, Grmoja - sve premijer do premijera i stvarno su mislili da to mogu postići.ći. I onda - mrak(ne Taritaš, to jadno biće je presretno uz SDP).Nitko od njih ne može biti premijer, svi moraju napraviti teške svjetonazorske kompromise i sve to da bi služili ZM-u u njegovom bezumnom osvetničkom pohodu na HDZ i Plenkovića. Ipak se radi o odraslim i ozbiljnim ljudima i teško će Tomašević, Benčićka, Grmoja, Petrov, Penava, Ćipe, Drele, Bartulica, Mara Selak ( Nino već je ZM-ov pion), IDS prihvatiti ZM-a ovakvog kakav je - dezorijentiran, nesuvisli, nagal, ohol i osvetoljubiv.

  • Light 1011 11.04.2024.

    PREMIJER je u pravu.. Trebamo STABILNOST I Siguran NAPREDAK.. Oni koji AGILNO zazivaju Treću REPUBLIKU sa oporbenim STATISTIMA.. Nude i najavljuju  HAPŠENJA I PROGONE.. :( :(.. POLARIZIRAJU Naciju.. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare