To je to što me zanima!

Platila 50 € za vožnju u Zagrebu od par minuta! Taksist: Moram i ja račune platit, takva je cijena

Redakciji 24sata požalio se član obitelji žene koja je masno platila put po Zagrebu dug 1,3 kilometra. Dok se na odredištu svađala s taksistom, cijena je narasla s 44 na 50 eura
Vidi originalni članak

Jedan član moje obitelji doputovao je 1. lipnja vlakom iz Beča u Zagreb, a nakon toga nastavlja putovanje autobusom kako to već nekoliko puta čini. Inače koristi ZET-ove usluge za prijevoz između Glavnog kolodvora u Zagrebu i Autobusnog kolodvora Zagreb, no ovaj put zbog nešto sporije vožnje željeznicom bila je primorana koristiti taksi službu kako bi stigla na vrijeme po redu vožnje autobusa. Započeo je tako priču čitatelj 24sata, koji nam se obratio zbog šoka i nerealne cijene koju je članica njegove obitelji morala platiti za vožnju jednim taksi obrtom. Trebala je brzo prijeći 1,3 kilometra, a vožnja je trajala, kaže, svega pet minuta.

- Vozač je dovezao klijenticu sa stražnje strane kolodvora na Strojarskoj cesti, što ne mijenja udaljenost niti produžuje vožnju uz obrazloženje da je prometni kolaps na križanju Branimirove i Držićeve te potraživao 44 eura za uslugu. Nakon što se klijentica pobunila i čak tri puta uputila zahtjev za računom, taj isti račun za vrijeme te kratke rasprave narastao je na 50 eura - opisao je scenu ljuti čitatelj i za kraj dodao da je to sramota za turizam Grada Zagreba.

Nema ograničenja

Za pojašnjenje smo tražili i samog taksista, čiji su podaci uredno navedeni na računu.

Rekao nam je da cijenu prijevoza može sam određivati, da je to njegova dobra volja.

- Ako je to nerealna cijena, nerealno je da hodamo. Sve cijene vožnje uredno su istaknute na vjetrobranskom staklu. Ja imam pet tarifa. Što je kraće, to je skuplje - rekao nam je prijevoznik koji taj posao radi posljednjih 15 godina.

Pravdao se kako visina cijene taksi prijevoza nije limitirana te da je tržište slobodno.

- Ona po kilometru može biti 30 eura, a može i manja, samo je do moje dobre volje. Ja znam da su previsoke, ali takve su cijene. Ja sam moram plaćati sve doprinose, školujem djecu i profesionalni sam vozač. Nerealno je voziti po tri, četiri eura - rekao je taksist.

Dodao je kako problem leži u institucijama koje su omogućile kaos na taksi tržištu.

- Da su Grad Zagreb ili Ministarstvo prometa limitirali visinu cijene, svi bi se toga držali i ne bi nam palo na pamet to kršiti. Problem je i što se izdaje neograničen broj dozvola za taksi prijevoz - požalio se taksist.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • More nije voda 88 06.07.2024.

    a nesto nama govore ovi iz smecograda a da imaju priliku bili bi jos gori sa deranjem

  • Gugenheim 04.07.2024.

    On je klošar, lopov. A ona je komod, ne pita, platila je školu. Koka nije mogla 2 stanice tramvajem, 8 min plus 5 pješke.. Neka

  • Niko kao ja 04.07.2024.

    A neće nekom frajeru naplatit toliko jer zna da bi dobio vritnjak za 50 eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare