To je to što me zanima!

VIDEO 'Plamen je zahvatio susjednu kuću, krikovi žene još nam odzvanjaju u ušima...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dan nakon što je izbio požar u Žrnovnici otvorenog plamena više nema. Vatrogasci i dalje dežuraju uz požarište, a društvenim mreža nižu se zahvale herojima
Vidi originalni članak

Jutro nakon.... spaljena zemlja.. Ponosni smo na naše vatrogasce, ponajviše DVD Žrnovnica, što su uspjeli nadljudskim naporima obranit kuće od stihije. Pod naletima vjetra se širila nevjerojatnom brzinom i u kratkom vremenu smo se našli u obruču vatre, poručila je na Facebooku Žrnovčanka Tanja Soldić.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zahvalila je svim vatrogascima i svim hrabrim mještanima koji su došli pomoći.

- S južne strane je naših par kuća štitila ekipa s ova dva vatrogasna vozila. Nažalost munjevitom brzinom je požar prešao u Barbarića prilazu i na sjevernu stranu iza kuća da dovrši ono što nije večer prije. Panika jer s te strane nismo imali nijedno vozilo i mještani su bili nemoćni, kao i dio tima iz vozila koji je priskočio uvidjevši situaciju. Uputili smo poziv u pomoć, ali su službe bile rastrgane na sve strane. Plamen je počeo zahvaćat susjednu kuću, a krikovi žene još odzvanjaju u našim ušima... Osobno bih zahvalila našem predsjedniku g. Loliću što je na moj poziv da vatra prelazi na objekte došao zajedno s pojačanjem i jednim vozilom u Barbariće, junaci na slici. Spasili ste dvije kuće u ulici, a i moja je bila u ugrozi. Hvala Mario, hvala dragi vatrogasci!  Hvala i Dvd Žrnovnica te našem Igoru Mihanoviću u moje ime u čijim se objektima sklonila i moja evakuirana obitelj koju sam poslala u nepoznato. Teška srca se razdvojite, ali dom branite do zadnjeg. Opasnost još prijeti i hvala Bogu što za sad imamo informacije da nema ljudskih žrtava te da su objekti za sad uspješno obranjeni. Hvala i svim vatrogasnim službama iz okolnih gradova na pomoći, kao i svim ljudima što su došli goloruki branit naše domove. Bravo za naše junake vatrogasce i nas sve hrabre mještane!!! Molitva za sve gdje god bili! - poručila je u objavi.

 Podsjetimo, u pomoć na požarištu stiglo je 71 vatrogasno vozilo iz operativnih postrojbi Splita, Omiša, Kaštela, Trogira, Solina i Sinja, kao i iz interventnih vatrogasnih postrojbi Zadra, Šibenika i Splita.

Uz lokalne snage, angažirane su i izvanredne dislokacije sa šireg područja, uključujući vatrogasne postrojbe iz Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 36

  • a nu 29.08.2024.

    koferaši suzili cestu

  • liliZG2.0 28.08.2024.

    i tko je zapalio ovo?

  • i kaj sad 28.08.2024.

    ne kuzim zakaj nisu vojsku poslali u pomoc vatrogascima?!… jer kod ovakvog pozara svaka pomoc dobro dodje….

Komentiraj...
Vidi sve komentare