To je to što me zanima!

'Penava je prijetio Radiću i Peternelu izbacivanjem jer nisu htjeli podržati Milanovića'

Verbalna paljba između zavađenih frakcija Domovinskog pokreta se nastavlja. Oglasila se i članica predsjedništva DP-a koja tvrdi kako je Penava pred svima prozvao one koji nisu za Milanovića na Pantovčaku
Vidi originalni članak

Ostalo je još nekoliko dana do unutarstranačkih izbora u Domovinskom pokretu, a međusobna prepucavanja i optužbe sve su žešće. U nedjelju se oglasila prof dr. sc. Branka Lozo, jedna od kreatorica Programa Domovinskog pokreta te članica predsjedništva Domovinskog pokreta, i objasnila zašto će podržati struju Radića i Peternela na nadolazećim unutarstranačkim izborima.

- Znate li zbog čega su upravo Radić i Peternel naši kandidati? Tako je odredio naš trenutni predsjednik Ivan Penava! Kako? Na posljednjoj sjednici Predsjedništva koja se održala uživo, bilo je to dosta davno, poimence ih je prozvao u Plenkovićevom stilu: - 'Mario, Igor' prijeteći im izbacivanjem iz stranke, a znate li zbog čega? Zbog toga što su javno rekli da Domovinski pokret nikad neće podržati Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata Republike Hrvatske!

Naš aktualni predsjednik razočarao je i iznevjerio sve glasače Domovinskog pokreta svojom podaničkom politikom prema HDZ-u. Umjesto da bude njihov korektiv, on je sam izjavio da želi provoditi politiku kontinuiteta. Mi se s time ne slažemo, mi želimo vraćanje Domovinskog pokreta njegovim izvornim, domoljubnim i tradicionalističkim idejama u skladu sa svjetonazorom većine hrvatskog naroda - objavila je Lozo.

Podsjetimo, izbori u Domovinskom pokretu bit će u subotu, 31. kolovoza, a uoči izbora obje struje su u žestokoj kampanji u kojoj se iznosi 'prljavo rublje'. Za mjesto predsjednika se bore dosadašnji lider Ivan Penava i Mario Radić, jedan od osnivača DP-a i aktualni zamjenik predsjednika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mudrac22 26.08.2024.

    Penava se umislio da je netko .

  • gliva 26.08.2024.

    kaj se stranka raspada na Domovinski Pokret i DOMOVINSKI PREOKRET!

  • TVP 26.08.2024.

    Sve što traje godinama i nastavlja se je samo jedan sramotni i jadni cirkus danasnjeg vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare