To je to što me zanima!

Parlament potvrdio: Bratušek prva premijerka ikada u deželi

U novoj Vladi Alenke Bratušek su četiri stranke, od kojih su dvije bile u Vladi Janeza Janše. Erjavec i u novoj Vladi ostaje na mjestu ministra vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Slovenski parlament natpolovičnom većinom glasova potvrdio je novu vladu premijerke Alenke Bratušek (43). Protiv je bilo 35 zastupnika dok ih je 52 dalo povjerenje novoj vladi. 

U novoj su Vladi četiri stranke, od kojih su dvije bile u Vladi Janeza Janše - Građanska lista Gregora Viranta i umirovljenici Karla Erjavca. Pozitivna Slovenija nove premijerke i Socijalni demokrati Igora Lukšiča dvije su nove stranke na vlasti. Karl Erjavec i u novoj Vladi ostaje na mjestu ministra vanjskih poslova, nakon što ga je bivši premijer Janša bio povukao iz dogovora s Hrvatskom o Ljubljanskoj banci, piše Večernji list.

U četvrtak se očekuje primopredaja dužnosti između nove Vlade i tehničke Vlade dosadašnjeg premijera Janeza Janše. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • WOMANIZER 21.03.2013.

    slovenci, sretno vam bilo! :)

  • marjetica 21.03.2013.

    Na žalost su se samo mjenjale "svinje pred koritom."

  • Hasenfefer 21.03.2013.

    Ja bi samo dao komentar NATO kak je SLOVENCIMA sve bilo jasno kad su glasali za EU i pojedine političare za eu PARLAMENT. To se vidi po tome di se sad nalaze (pred bankrotom) i ljubomorni su na Hrvate što nisu ušli u EU. Zato bi molio ove KAJ im je SVE jasno da ne uspoređuju uspješne HRVATE s SLOvenskim ovfcama, GU skama i ostaloj POE-u Managerijatriji. Hvala unaprijed ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare