To je to što me zanima!

Paravinju iz Hrvatske prevezli u Sarajevo na čitanje presude

Dragan Paravinja, kojeg sumnjiče za silovanje Antonije Bilić, u srijedu je kombijem Ministarstva pravosuđa iz šibenskog zatvora krenuo put BiH na izricanje presude
Vidi originalni članak

Dragana Paravinju (43), protiv kojeg je u Šibeniku podignuta optužnica za pokušaj silovanja i ubojstvo nestale Drnišanke Antonije Bilić (17), u srijedu ujutro su iz šibenskog zatvora kombijem Ministarstva pravosuđa odvezli u Sarajevo, gdje će u četvrtak biti na donošenju drugostupanjske presude po optužnici koja ga tereti za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine. Na sudu bi se trebao pojaviti oko 10 sati, što je za 24sata potvrdila i njegova odvjetnica Milana Borovčanin Bulić.

Ročište će najvjerojatnije biti zatvoreno za javnost "zbog prirode kaznenih djela o kojima će se govoriti". Na ročištu će se raspravljati o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu kojom je Paravinja u srpnju ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja. 

- Smatram da Tužiteljstvo nije dokazalo navode optužnice i tražila sam da se prvostupanjska presuda ukine, ili da se preinači u oslobađajuću presudu. Očekujem da će moja žalba biti prihvaćena - kazala nam je Milana Borovčanin Bulić.

O tome što će se desiti ukoliko njena žalba ne bude prihvaćena i Paravinju pošalju na odsluženje zatvorske kazne, njegova odvjetnica nije željela govoriti, a nejasno ostaje da li bi on u tom slučaju uopće bio vraćen Hrvatskoj prije odsluženja zatvorske kazne. 

Paravinja je uhićen 26. lipnja nakon bijega u selu Donji Srđevići kraj Banja Luke, a za potrebe istrage pokušaja silovanja i ubojstva maloljetnice je Hrvatskoj je

izručen 22. srpnja i od tada se nalazi u istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku. Istraga je završena početkom studenog, te je protiv njega podignuta optužnica koja ga tereti da je oko 10 sati 7. lipnja 2011. na cesti Split-Drniš povezao maloljetnicu koja je stopirala, te je u jednom trenutku zaustavio kamion u namjeri da je siluje, a kako u tome nije uspio, u cilju da onemogući otkrivanje djela ubio ju je te se potom odvezao do jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku. Paravinja bi se nakon završetka procesa u Sarajevu trebao vratiti u Šibenik zbog suđenja, ali o tome još nisu odlučili.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Faustina009 21.12.2011.

    Najstrašnije u svemu tome je to što policija čak i nakon 6 mjeseci ne zna kako je i gdje završila Antonija?? Ovaj tip im ili ne želi reći istinu ili je nevin tj. netko drugi je Antoniju odpeljao..Tko tvrdi da Atonija toga dana nije mogla izaći van iz njegovog kamiona i ukrcati se u drugi auto ili kamion??? To što su našli njezinu vlas u kamionu nije nikakv dokaz.

  • DidinN_1 21.12.2011.

    Nadam se da ce zalba biti odbijena i to slucaju on ide na služenje kazne, gdje će je služiti nije bitno u svakom slučaju mogao bi je u hrvatskoj sluziti na osnovu sporazuma koju su potpisale BiH i Hrv. I Glavaš služi kaznu u BiH a osuđen je u Hrv. pozz

  • 21.12.2011.

    kaj još nije osuđeni? več sam zaboravil na njega. nemaju dokaze? da je nevin, več bi bil na slobodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare