To je to što me zanima!

Papa osudio obiteljsko nasilje: 'To je gotovo sotonski čin'

"To je problem koji je, u mojim očima, gotovo sotonski, jer to znači iskoristiti slabost nekog tko se ne može obraniti", dodao je Papa u emisiji pod nazivom "Franjo i nevidljivi"
Vidi originalni članak

Obiteljsko nasilje je "gotovo sotonski" čin, ocijenio je papa Franjo u intervjuu za talijansku televiziju, inzistirajući na "dostojanstvu" žrtava čiji se broj povećao od pandemije.

"Toliko je žena zlostavljano i premlaćivano u vlastitim domovima, čak od ruke svojih muževa", rekao je Papa u specijalnoj emisiji emitiranoj u nedjelju navečer na programu TG5, vodeći razgovor s četiri osobe osobe koje su žrtve nasilja.

DETALJI STRAVIČNOG SLUČAJA Uhićen 27-godišnjak koji je u Piškorovcu tukao bebu i majku

"To je problem koji je, u mojim očima, gotovo sotonski, jer to znači iskoristiti slabost nekog tko se ne može obraniti", dodao je Papa u emisiji pod nazivom "Franjo i nevidljivi".

"Možemo samo blokirati udarce. To je ponižavajuće, vrlo ponižavajuće", dodao je Papa tijekom razgovora s majkom žrtvom nasilja koja je morala pobjeći sa svojom djecom.

OTAC JU JE TUKAO PO GLAVI Pedijatar čakovečke bolnice o bebi: 'Ozlijeđena je metalnom šipkom, no ozljede su lakše'

Ali "vidim puno dostojanstva u tebi, jer da si izgubila dostojanstvo ne bi te bilo", dodao je.

Broj slučajeva obiteljskog nasilja u porastu je zbog pandemije i čestih zatvaranja. Od siječnja je u Italiji, po podacima ministarstva unutarnjih poslova, ubijeno 112 žena, a u više od 50 posto tih slučajeva ubio ih je od njihov sadašnji ili bivši suprug ili partner.

STRAVA U MEĐIMURJU Otac tukao bebu metalnom šipkom po glavi, završila je u bolnici. Policija ga je privela

Papa, koji je u petak proslavio 85. rođendan, u više je navrata zauzeo stav protiv nasilja nad ženama, za koje je 2020. rekao da je "oskvrnjenje".

"Svako nasilje nad ženama je oskvrnjenje Boga, rođenog od žene", upozorio je tada Papa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nnjmkd 20.12.2021.

    Čin zlostavljana i silovanja djece od strane svećenika ili od strane prosvjetnih, zdravstvenih i inih djelatnika se razlikuje? A vrlo malo toga je otkriveno. Kako u crkvama, tako i u školama, sportskim institucijama, medicinskim ustanovama itd.

  • 20.12.2021.

    Zna on točno o čemu govori

  • heisenberg4231 20.12.2021.

    a kakav je i ciji cin zlostavljanje i silovanje dice i zastita tih istih zlostavljaca i pedofila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare