To je to što me zanima!

Papa osudio brutalni progon religijskih i etničkih manjina

Papa Franjo je s balkona bazilike Svetog Petra u Vatikanu podijelio svoj apostolski blagoslov i čestitao Božić svim vjernicima svijeta, ali i svim ljudima dobre volje
Vidi originalni članak

Prema tradiciji papa Franjo je na Božić, s balkona bazilike Svetog Petra u Vatikanu, uputio poruku 'Urbi et Orbi' - Gradu i svijetu.

Papa Franjo podijelio je svoj apostolski blagoslov i čestitao Božić vjernicima, ali i svim ljudima dobre volje.

- Neka Isus spasi djecu žrtve nasilja, trgovine djecom, prisilnog novačenja. Neka bude utjeha obiteljima djece ubijene u Pakistanu prošloga tjedna. Neka bude blizu svima onima koji pate, posebice oboljelima od ebole u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji - poručio je između ostalog papa Franjo.

Osudio je brutalni progon religijskih i etničkih manjina, javlja BBC.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Snygging 26.12.2014.

    Ako Papa Franjek samo pogleda malo preko Slovenije šta naši vjerski poglavari rade, bojim se da bi ih pola raspustio.. Jedan prima ratne zločince, drugi poziva na rat, treči umjesto propovjedi drži političku nastavu itd.itd.. Svega ima a najmanje onog što bi Božić u crkvi trebao biti.

  • efteling 25.12.2014.

    Papa bi mogao pocistiti prvo u svome Vatikanu.400 milijardi doslo u Vatikan,poslat iz FED-a,i odatle mu se gubi svaki trag.Pause gde je lova?

  • llluminati 25.12.2014.

    Iako smo u školi i na vjeronauku učili mnogo puta da je Rimo – katolička crkva religija novog zavjeta koja je raskrstila sve veze sa poganskim mnogoboštvom i klanjanjem i štovanju idola sasvim je i jasno i potpuno transparentno da je RKC samo naslijedila i nastavila poganske tradicije prikrivene pod nekim drugim imenom. Kao što je i Babilon bio sekularna država u kojoj su objedinjene političko-religiozne vlasti tako je i Rimsko carstvo nastavilo istu praksu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare