To je to što me zanima!

Pao e-lopov u Zagrebu! Kamere postavljao kod bankomata pa saznao šifre. Ukrao 500.000 €!

Sumnja se da je provalio u četiri bankomata i to krajem siječnja 2024. u noćnim satima u Zagrebu u Ulici Marijane Radev, u veljači u Ulici Andrije Žaje, krajem travnja u Ulici Josipa Strganca i na Rudeškoj cesti
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija je u utorak nakon višemjesečne istrage u vezi četiri kaznena djela teških krađa provaljivanjem u bankomate u kojima je počinitelj nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu od 500.000 eura uhitila osumnjičenog muškarca (48) koji se od 2021. nalazio u bijegu.

Sumnja se da je osumnjičeni provalio u četiri bankomata i to krajem siječnja 2024. godine u noćnim satima u Zagrebu u Ulici Marijane Radev, početkom veljače oko 4.30 sati u Ulici Andrije Žaje, krajem travnja oko 4.30 sati u Ulici Josipa Strganca i krajem travnja u noćnim satima na Rudeškoj cesti.

Navedeno je činio na način da je u prostor u kojem su se nalazili bankomati postavio sakrivene kamere usmjerene na bankomat i tako došao do saznanja o vremenu i načinu punjenja bankomata te saznanja o pristupnim šiframa za njihovo otvaranje. Pomoću toga, nakon što su bankomati napunjeni novcem, električnim biciklom došao bi do prostora u kojem su se oni nalazili, otvorio pomoću ranije izrađenog ključa. U tom otvorenom prostoru, otključao bi i otvorio bankomate i iz kojih je otuđio pune kazete s novcem, nakon čega bi uredno zatvorio i zaključao i bankomate i prostor u kojem se nalaze bankomati. S mjesta događaja udaljio bi se električnim biciklom prema prostoru na području Trešnjevke u kojem se sakrivao.

Tijekom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja policajci su prikupili dokaze i saznanja koja upućuju kako je ista osoba, počinila predmetna kaznena djela. Osumnjičeni je uhićen na području Zagreba te je utvrđeno da se nalazio u bijegu od 2021. jer je bila raspisana potraga na nivou Europske unije i okolnih zemalja Republike Hrvatske zbog sprovođenja u Zatvor na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 6 godina, upravo zbog ranije počinjenih sofisticiranih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan u Zatvoru u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • komentator/Luka 18.10.2024.

    ovo je teška krađa a da je političar i pokrao milijune onda bi bila laka krađa i puno bolje bi prošao

  • jebonick👍 18.10.2024.

    svaka čast majstore.. kakav plin, kakvi eksplozivi, građevinski strojevi ili ne znam s čim nisu sve pokušali opljačkati bankomat.. ovaj ko gospodin.. dođe, otvori, pokupi i ode.. šteta što su ga čopili.. al ideja i uputstva za pljačku zahvaljujući 24 sata budu poslužili nekom drugom..

  • Prančiok 18.10.2024.

    E moj e-lopove, baš šteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare