To je to što me zanima!

Stigla je potvrda s Pantovčaka: Milanović potpisuje odluku o privremenom šefu VSOA-e...

Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i predsjednik Republike Zoran Milanović potpisat će tu odluku..
Vidi originalni članak

Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i predsjednik Republike Zoran Milanović potpisat će tu Odluku tijekom dana, čim mu bude dostavljena, javljaju iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prema usuglašenoj Odluci, do imenovanja ravnatelja VSOA-e - a najdulje mjesec dana - koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije obavljat će  brigadir Ante Kujundžić. Osoba koja će privremeno, idućih mjesec dana, koordinirati poslove i potpisivati akte VSOA-e, imat će ograničene ovlasti te nije, između ostaloga, ovlaštena podnositi pisane prijedloge za primjenu mjera tajnog prikupljanja podataka. Odluka stupa na snagu 11. srpnja 2023 - stoji u priopćenju.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI HEP, VSOA, štrajkovi: Plenković kontrolira samo svoj opstanak na vlasti. Sve drugo je sporedno

Dalje navode:

- S obzirom da je predsjednik Vlade konačno pristao na Ustavom propisanu proceduru imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija, te budući da se radi o privremenom rješenju u slučaju VSOA-e, predsjednik Milanović poziva da se odmah započne s usuglašavanjem kandidata za novog ravnatelja VSOA-e u skladu s ustavnom procedurom. Jednako tako, predsjednik Milanović poziva Vladu da se žurno pristupi rješavanju i svih drugih otvorenih kadrovskih pitanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske i diplomaciji kod kojih je potrebno usuglašavanje predsjednika Republike i Vlade. Što se tiče predsjednika Milanovića, razgovori u cilju usuglašavanja mogu odmah početi.    

PREMIJER U DUBROVNIKU Plenković: ‘Imamo rješenje za VSOA-u, upravo sam potpisao'

Idi na 24sata

Komentari 75

  • debelehladovina7 10.07.2023.

    I sve je to moglo i bilo bi tako i bez histerije smrkavca

  • 10.07.2023.

    ISTINA: Plenković odlučio, Banožić predložio, Plenković potpisao i hopa bato potpiso i Kremljenko. Sve ostalo su priče za malu djecu da se zabave na portalu.

  • metalica22 10.07.2023.

    Glumac 🥴

Komentiraj...
Vidi sve komentare