To je to što me zanima!

Panika u Njemačkoj, dvoje ljudi ima marburški virus? Stigli su iz Ruande, tamo je umrlo 8 ljudi

Problem je nastao nakon što je dvoje putnika iz Ruande dobilo vrućicu tijekom putovanja. Riječ je o studentu medicine i njegovoj djevojci
Vidi originalni članak

Željeznička postaja u Hamburgu zatvorila je dio perona na nekoliko sati nakon što se pojavila sumnja na pojavu opasnog marburškog virusa. Nakon zatvaranja odmah su stigle i sigurnosne službe koje su bile obučene u zaštitna odijela.

Problem je nastao nakon što je dvoje putnika iz Ruande dobilo vrućicu tijekom putovanja. Riječ je o studentu medicine i njegovoj djevojci. On je u Ruandi bio u kontaktu s pacijentom za kojeg se kasnije uspostavilo da ima marburški virus. 

Spomenuti virus je pogodio tu afričku zemlju, a ministar zdravstva je objavio kako je u tjedan dana umrlo najmanje osam ljudi, a ukupno ih je 27 zaraženo.

SMRTNOST OD 88 POSTO Markotić o marburškom virusu: 'Prenosi se zaraženom odjećom i posteljinom, pa i seksualno...'

Bild navodi kako i dalje nije poznato ima li par marburški virus, ali za svaku sigurnost prevezeni su posebnim vozilom u hamburšku bolnicu kako bi se proveli svi potrebni testovi. U vlaku je bilo najmanje 200 putnika, a policija želi utvrditi koliko njih je bilo u kontaktu sa spomenutim parom. 

O marburškom virusu govorila je i 2023. Alemka Markotić.

-  Danas je moguće da bilo koja bolest dođe iz bilo kojeg dijela svijeta. On nije tip covida koji će se širiti brzo kapljičnim putem zrakom i sl. Treba imati bliži kontakt s izlučevinama bolesnika. Eventualno se može prenositi seksualnim putem, zaraženom odjećom, posteljinom. Kod svake sumnje bi međutim, sve mjere izolacije i karantene bile primijenjene - pojasnila je Markotić tada za Dnevnik Nove TV.

Marburg virusna bolest poznata kao Marburška hemoragijska groznica, koju uzrokuje Marburg virus (MARV) ima smrtnost od 88%.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Pobotchnick Leeyoobo 02.10.2024.

    Da nije opet netko pojeo šišmiša? Ili kako su ono rekli za ebolu? Sa majmuna je prešla na ljude. Ne bi bilo čudno da se ne prenosi spolnim putem. Uvijek nas manijaci zaraze.

  • Vedranno 02.10.2024.

    najavili su novu pandemiju

  • luka lisac 02.10.2024.

    debili

Komentiraj...
Vidi sve komentare