To je to što me zanima!

Panika u Engleskoj: Procurile su poruke o prosvjedima na čak 38 lokacija! Digli 6000 policajaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šefovi policije vjeruju da je najgore nasilje već viđeno i očekuju još dan ili dva nasilja, ali su spremni ako se ono i dalje nastavi
Vidi originalni članak

Brojni krajnji desničari okupili su se na prosvjedu te najavljuju da će izazvati još veći kaos diljem zemlje nakon što su nasilni neredi izbili u mnogim gradovima diljem Velike Britanije, uključujući Manchester, Liverpool, Belfast i Birmingham.

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

Policija je diljem Britanije mobilizirala 6000 policajaca kako bi spriječila još veći nered nakon što je 38 lokacija danas navodno bilo meta rasističkih prosvjeda u porukama koje su razbojnici podijelili na društvenim mrežama.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jučer je grupa mladih napala trgovinu u vlasništvu migranata, a bilo je i izvještaja da su nasilnici razvalili vrata stranim državljanima.

Jedan tinejdžer je postao prvi čovjek zatvoren zbog sudjelovanja u neredu dok su tisuće policajaca u pripravnosti zbog novih nereda ovog tjedna.

NASILNI PROSVJEDI Kaos u Engleskoj: Rulja upalu u hotel s azilantima, htjeli ga zapaliti, intervenirala policija

Od ukupno 18.000 obučenih policajaca za suzbijanje nereda u Jedinicama za potporu policije diljem Engleske i Walesa sada je raspoređeno oko 30%, što je ukupno 5.950 policajaca.

Šefovi policije vjeruju da je najgore nasilje već viđeno i očekuju još dan ili dva nasilja, ali su spremni ako se ono i dalje nastavi. Aktivisti krajnje desnice planiraju novi val nereda ovaj tjedan s gotovo 40 lokacija koje se dijele na kanalima društvenih medija. Na platformi Telegram piše se o 38 mjesta i gradova potencijalno suočenih s ružnim sukobima na svojim ulicama.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi, čitaj plus članke te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate! 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Hrvatska na strani pravde 07.08.2024.

    Svi građani su jednaki pred zakonom, bez obzira na porijeklo. Razbojnici desničarski neće više razbijati kako im se prohtije, jer će od sada, ako ih policija nezaštiti, svaki migrant nositi sredstva za samoobranu .

  • Tona Kolar 07.08.2024.

    nažalost, situacija je baš teška posvuda u Velikoj Britaniji. 🥺

  • marijapenezic 07.08.2024.

    a plenkovic mudro suti

Komentiraj...
Vidi sve komentare