To je to što me zanima!

'Pali' golobradi pljačkaši u Zagrebu: Mjesecima su krali, novac trošili na kocku i alkohol

Pronađena je motoristička kaciga kojom su se maskirali i nož kojim su prijetili, objavila je policija
Vidi originalni članak

Policija je objavila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad mladićima (19 i 20) zbog sumnje da su na području Zagreba počinili  više kaznenih djela razbojništva te kazneno djelo razbojničke krađe i kazneno djelo teške krađe na osobito opasan i drzak način.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da su osumnjičeni s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari na području Dubrave, Maksimira, Trešnjevke i Trnja u razdoblju od siječnja do rujna 2024. počinili ukupno 18 kaznenih djela razbojništava, od kojih tri razbojništva uz prijetnju nožem i 15 uz verbalnu prijetnju. Također je utvrđeno kako su počinili i jedno kazneno djelo razbojničke krađe te jedno kazneno djelo teške krađe na osobito opasan i drzak način - rekli su iz policije. 

PROMETNA NA RASKRIŽJU Policija traži svjedoke sudara u Solinu: Sudarili se motocikl i auto, jedan čovjek ozlijeđen

Dodaju kako se sumnja da je 15 kaznenih dijela  19-godišnjak počinio sam, dok je 20-godišnjak počinio dva kaznena djela.

- Dva kaznena djela razbojništva počinitelji su počinili zajedno, dok je dva kaznena djela 19-godišnjak počinio s trećom nepoznatom osobom za kojom se i dalje traga u cilju utvrđivanja identiteta - rekla je policija.

Istaknuli su i kako su kaznena djela više puta počinili u dvije trgovine i to tako što su pričekali ispred trgovine sve dok zaposlenica u trgovini ne bi ostala sama, nakon čega bi maskirani šalom, maskom ili motorističkom kacigom, ušli te uporabom noža ili uz verbalnu prijetnju otuđili novac iz blagajne te cigarete.

DETALJI TEŠKE NESREĆE VIDEO Tragedija kod Kloštar Ivanića: Jedan poginuli, drugog helikopter vozio u KB Dubrava

- Otuđeni novac su trošili na alkohol, drogu i kockanje, a upravo su to i bili razlozi za činjenje novih kaznenih djela. Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 12.222 eura. Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađeno više komada odjeće koju su nosili u vrijeme počinjenja kaznenih djela, motoristička kaciga kojom su se maskirali te nož kojim su prijetili - rekla je policija. 

Dodaju i kako su dvojica mladića u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • TVP 26.09.2024.

    Punoljetnci koje trebaju primjereno i drastično kazniti. Za sve što su napravili i posebno za jasnu poruku svima takvima da znaju što ih čeka.

  • ŠTEF75 26.09.2024.

    okorjeli kriminalci, a ne naivni klinci !

  • superpametni 26.09.2024.

    Ja mislio osnovnoškolci pljačkali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare