To je to što me zanima!

Palestinka za 24sata: Živim na Zapadnoj obali, život nam se razlikuje od onog u Pojasu Gaze

Palestinka opisuje život na ovom teritoriju. Ovih dana je, kaže, došlo do brojnih uhićenja Palestinaca na Zapadnoj obali
Vidi originalni članak

Humanitarna kriza odvija se u Gazi, gdje je u napadima Izraela poginulo već više od 2300 ljudi, od kojih su polovina žene i djeca. Izraelska vojska i islamistički pokret Hamas, koji vlada Gazom, još nisu dogovorili prekid vatre koji bi omogućio dostavu humanitarne pomoći toj palestinskoj enklavi, iako kamioni s pomoći čekaju pred graničnim prijelazom s Egiptom, koji je i dalje zatvoren. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izjavila je da treba hitan pristup Gazi radi dostave pomoći i medicinskih potrepština te pritom upozorila na dugotrajnu humanitarnu krizu u palestinskoj enklavi. Istovremeno je bolnica u Gazi bila prisiljena djelomično zatvoriti se zbog nestašice goriva, priopćilo je regionalno ministarstvo zdravstva. Zdravstvene ustanove već se oslanjaju na pomoćne generatore, a potpuno ukidanje struje dovelo bi u opasnost živote tisuća pacijenata.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • %Šveđanin% 17.10.2023.

    A zašto šute Qatar, Oman, Kuvajt, Jemen, Bahrein, UAE, S.Arabija??? Kako to da oni ne žele nikako pomoći teroristima iz Palestine?? Kako to da te bogate države ih ne žele primiti? Da li očito i sami znaju da su teroristi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare