To je to što me zanima!

Pakračanin Karlo (23) operiran u Bangkoku: 'Liječnici sretni, a Karlo presretan! Probudio se'

Karlo je prošao kroz operaciju od šest sati, a tijekom operacije ugradili su mu epiduralne stimulatore - jedan u vrat i leđa
Vidi originalni članak

Nakon prometne nesreće prije dvije godine, Pakračanin Karlo Kolar, ostao je gotovo potpuno nepokretan. Sada je uspješno operiran u klinici "Verita Neuro" u Bangkoku na Tajlandu, piše mojportal.hr.

STRADAO U PROMETNOJ Pomozimo Karlu (23): Da bi mogao micati ruke i noge mora hitno na operaciju na Tajland

Teška operacija trajala je 6 sati, a tijekom operacije su mu u tijelo ugradili epiduralne stimulatore i to jedan u vrat i jedan u leđa. Za svaki od njih bateriju.

Prema informacijama od Karlove sestre Kassane, stimulatori će mu biti uključeni sutra.

- Potom će započeti s terapijama i vježbama nakon čega ćemo znati koja su moguća konkretna tjelesna poboljšanja. Svi smo optimisti, a liječnici su jako zadovoljni operacijom. Jako je zadovoljan i Karlo koji se probudio odmah poslije operacije, sve je prošlo u redu, nije bilo nikakvih problema ni nuspojava. Odlično je raspoložen kao i uvijek. Ovdje u Bangkoku su svi vrlo ljubazni i susretljivi i jako se ugodno osjećamo. I Karlo, ali i mama i ja jedva čekamo da krene oporavak - javila nam je Karlova sestra i dodala da je Karlo zahvalio svima koji su kroz humanitarnu akciju svojim donacijama omogućili ovu operaciju te svima koji se mole za njegovo zdravlje i oporavak.

Humanitarna akcija za Karla Kolara traje već četrdeset dana, a do sada je prikupljeno 146.000 od ukupno potrebnih 190.000 eura.

Pred Karlom je sada rehabilitacija od 50 dana kroz fizikalnu terapiju i vježbe, a osim toga 19. lipnja bi trebao biti obavljen specijalni tretman matičnim stanicama. Cilj rehabilitacije je da se ovom regenerativnom metodom liječenja povećala brzina oporavka motoričkih i senzornih funkcija.

Pokrenuta je i donacija:

Josip Hudoba

Ulica kralja Tomislava 49

34552 Badljevina

IBAN: HR1223400093511208147 – Račun posebne namjene.

Naznaka: Karlo Kolar humanitarna pomoć 

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sky linee 13.06.2024.

    Sretno 🤚

  • MARKO1977 13.06.2024.

    kaj nije bilo nikaj blize?

Komentiraj...
Vidi sve komentare