To je to što me zanima!

Pahor, Kosor i Tadić: Priča o ljubavi sada je završila...

Na forumu kod Kranja trebali su se sastati Borut Pahor, Jadranka Kosor i Boris Tadić. No, Tadić navodno ne dolazi zbog predsjednika Kosova
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor u prvom redu, a njegova hrvatska kolegica Jadranka Kosor u drugom - trebali su biti najveći dobitnici regionalnog foruma u Brdu kraj Kranja 20. ožujka. Zagreb i Ljubljana trebali su se, naime, pred Europskom unijom pokazati kao regionalni igrači, poznavatelji situacije, koji za isti stol mogu dovesti predsjednika Srbije Borisa Tadića i predsjednika Kosova Fetmira Sejdiua. No Tadić se postavio kao i u slučaju inauguracije Ive Josipovića, kao hoću - neću igrač. Najnovije informacije iz Beograda govore da Tadić neće doći na Brdo kraj Kranja. Srpski predsjednik je u Novom Sadu izjavio da “integritet Srbije ne smije biti doveden u pitanje na međunarodnim forumima”. Dnevnik Blic, blizak Tadićevoj stranci, tvrdi da organizatori skupa u Sloveniji razmatraju mogućnost otkazivanja foruma jer do sada nije pronađeno rješenje koje bi Beograd i Prištinu dovelo za isti stol. Kompromisno rješenje prema kojemu bi šefovi država, sjedeći za istim stolom, bili potpisani samo imenom i prezimenom, ali bez funkcije, u međuvremenu je otpalo jer ga nisu svi prihvatili.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • amex 15.03.2010.

    Ma to su idiotski pokušaji, pa tko se do sada sa srbima uspio kaj dogovoriti da bi oni to poštivali.....

  • hrvatović 15.03.2010.

    ma koji će nam qurac i srbija i kosovo i zlobenija! što jaca kao \'jak regionalni igrač\' ne sazove nekakvu globalnu konferenciju na sljemenu, pa pozove recimo sve politički važne i privredno jake zemlje svijeta, s kojima nas je precednik mesić spojio za svojih skupih 10godina???

  • konjica 15.03.2010.

    Nema tu ljubavi samo su interesi vječni,a srbo ne ide gdje ne može četnikovat i to je dobro što neznaju skriti svoje pravo lice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare