To je to što me zanima!

Ozlijeđenog dobrog dupina Bojana vidjeli su kod Lošinja

Bojan je, podsjetimo, dobri dupin koji je ustrijeljen podvodnom puškom. Metalni harpun duljine preko metra zabijen mu je duboko u tkivo, malo ispred leđne peraje
Vidi originalni članak

Ozlijeđeni dobri dupin Bojan, dojavljeno nam je, viđen je u subotu južno od Lošinja kako pliva za jednom koćaricom - kazao je Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet dodajući kako je apel javnosti imao odjeka.

Bojan je, podsjetimo, dobri dupin koji je ustrijeljen podvodnom puškom. Metalni harpun duljine preko metra zabijen mu je duboko u tkivo, malo ispred leđne peraje. Za sada je još uvijek dobro i ponaša se poput svih nedavno ozlijeđenih životinja kao da mu nije ništa, pojašnjava D. Holzer.

- Opstanak ovisi o tome hoće li harpun biti uklonjen. Životinja se pokušava riješiti stranog tijela tako što skače, roni i giba se više nego li inače, što može i pogoršati stanje i dodatno razoriti tkivo. No, ukoliko sama uspije osloboditi se, ima velikih izgleda da preživi. Druga opcija je da se iscrpljeni dupini približi obali i možda nasuče te da ga uspijemo locirati i izvaditi mu harpun i uz dodatnu njegu spasiti. Nadam se samo da mu harpun nije probio mišić - kazuje Draško Holcer.

Sve o ozlijedi dobrog dupina Bojana, ali i ostalim dobrim dupinima možete pročitati na stranicama Instituta Plavi svijet.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • jele112 25.08.2013.

    Drž se Bojane!! Dao Bog da se sam oslobodiš tog harpuna i požiiš nam još dugo, dugo....

  • pleter111 25.08.2013.

    da ga barem neki slican njemu zamjeni za morskog pasa pa da mu stera harpun u dupe da vidi kako je jadnom dupinu,,jeb....i turisti i onaj ko im dozvoljava da love sa puskom i tamane sve na sto naidu

  • 24.08.2013.

    Mislim da mu nije probio mišić, točno se vidi pod kožom krilce od harpuna, koje ne dozvoljava sulici da ispadne. Nadam se da će ga uspjeti osloboditi! Go Draško, go!

Komentiraj...
Vidi sve komentare