To je to što me zanima!

'Ovo stavlja SAD u neugodan moment jer Trump ima pristaše koji su skloni naoružanju'

Denis Avdagić u razgovoru za 24sata komentirao je pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika i ujedno republikanskog kandidata za novog predsjednika SAD-a
Vidi originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump ranjen je u pucnjavi na skupu u Pennsylvaniji. 

Vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić u razgovoru za 24sata komentirao je pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika koji je ujedno i kandidat republikanaca na američkim izborima za novog predsjednika SAD koji se održavaju u studenom ove godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nemamo dodatne informacije o motivima napadača otkuda on dolazi tako da kad budemo imali sve više toga će se moći reći, ovo će sigurno utjecati na dalji tijek kampanje. Riječ je o dramatičnom činu koji stavlja SAD u neugodan moment jer znamo da Trump ima pristaše koji su skloni naoružanju - ističe Avdagić.

'To će dovesti do političkih napetosti u zemlji'

Stvari su nezgodne, dodaje, prije svega za Tajnu službu koja brine za sigurnost sadašnjih i bivših predsjednika, ali i za FBI. 

- Federalne i lokalne službe će odsad svaki skup morati promatrati kao sigurnosnu prijetnju. I nažalost dovest će do dodatnih političkih napetosti u zemlji. Amerika je jako polarizirana. Ovakav čin dodatno će stvoriti izazovnu situaciju ga sigurnosne službe.

VLADIMIR KRALJEVIĆ ZA 24SATA Hrvat koji je veliki prijatelj s Trumpom: 'Zvao sam u SAD, svi su tužni. Hvala Bogu da je živ'

Može odvesti i u neku vrstu eskalacije napetosti u SAD-u koja je ionako polarizirana. Jasno je da iza ovog napada stoji profesionalac. S te razdaljine ne može pucati netko tko nije dobro obučen za baratanje oružjem - objašnjava. 

Za kraj Avdagić navodi kako će ovo biti dodatan poticaj Trumpovoj kampanji.
 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • FrozenAcc 14.07.2024.

    Čime je pucano?

  • Palamudan 14.07.2024.

    Sloboda Trumpu

  • Murterskomore 14.07.2024.

    Trump je američki Hruščov

Komentiraj...
Vidi sve komentare