To je to što me zanima!

Ovo je nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj: Bliska je s Evom Longoriom, 'gura' je Joe Biden

Donedavno je bila izvršna direktorica organizacije 'Latino Victory' čija je suosnivačica glumica Eva Longoria, a koja promiče veći politički utjecaj latinoameričke zajednice u SAD-u
Vidi originalni članak

Predsjednik SAD-a Joe Biden nominirao je Nathalie Rayes za američku veleposlanicu u Hrvatskoj, objavila je u svibnju ove godine Bijela kuća. Senat je sada to službeno potvrdio.

- Čestitamo Nathalie Rayes, koju je Senat Sjedinjenih Američkih Država potvrdio da bude sljedeća veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj. Radujemo se što ćemo je uskoro dočekati u Hrvatskoj - objavili su na mreži X. Rayes se oglasila na platformi X gdje je napisala kako je počašćena novom funkcijom te se zahvalila Bidenovoj administraciji na povjerenju.

BIDENOV IZBOR Misterij ambasadora: SAD već tri godine nema veleposlanika, zašto sad šalje Nathalie Rayes?

Rayes je Šest godina radila u uredu gradonačelnika Los Angelesa, Jamesa K. Hahna. Kao zamjenica predstojnika ureda gradonačelnika upravljala je Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu, protokol i uspostavila prvi Ured za imigrantske poslove u Los Angelesu.

Donedavno je bila izvršna direktorica organizacije 'Latino Victory' čija je suosnivačica glumica Eva Longoria, a koja promiče veći politički utjecaj latinoameričke zajednice u SAD-u. Potpredsjednica je 'Hispanic Federation' i članica odbora progresivne organizacije 'Planned Parenthood'.

Diplomirala je sociologiju i magistrirala međunarodne odnose na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Uz engleski, tečno govori i španjolski, te konverzacijski arapski. Podrijetlom je iz Venezuele. Udana je i ima dvoje djece.

Izgubi li Biden izbore, Nathalie će trajati kratko

Nathalie Rayes je politički nominirana veleposlanica. Imenovana je pri kraju treće godine Bidenova mandata. To daje naslutiti da će, ako na predsjedničkim izborima iduće godine pobijedi republikanski kandidat, njezin veleposlanički staž trajati iznimno kratko i veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj će opet, barem neko vrijeme, upravljati otpravnik poslova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • novakovic.lucija 10.03.2024.

    Bas mi se svida sto imamo ambasadoricu koja je bliska s poznatim osobama i podrzava Joe Bidena, mozda ce biti dinamicnija suradnja izmedu SAD-a i Hrvatske ????

  • vlahovic.paola 10.03.2024.

    Interesantno je vidjeti da je nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj povezana s poznatim osobama poput Eve Longorije i podrzava Joea Bidena. Nadam se da ce njeno poznanstvo i podrska doprinijeti jacanju odnosa izmedu SAD-a i Hrvatske.

  • ichbin2 08.12.2023.

    možda i ona misli da je u jugoistočnoj aziji

Komentiraj...
Vidi sve komentare