To je to što me zanima!

'Ovo je čudo': Dječaka spasili nakon 25 minuta pod vodom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: Nakon prve pomoći dječaku je srce počelo slabo kucati. Odvezli su ga u bolnicu gdje je bio u induciranoj komi. Uskoro se probudio i počeo sam disati
Vidi originalni članak

Dale Ostrander (12) kupao se u Tihom oceanu prošli petak kada ga je povukla jaka morska struja. Dječak je pod vodom bio 25 minuta. Spasioci su ga izvukli van. Bio je u nesvijesti i nije disao. Nakon prve pomoći dječaku je srce počelo slabo kucati. Odvezli su ga u bolnicu gdje je bio u induciranoj komi. 

- Mislili smo da neće preživjeti, a i ako preživi da neće moći hodati, niti govoriti - rekao je Chad Ostrander, dječakov otac. No u nedjelju navečer, dječak je otvorio oči, a već u ponedjeljak je samostalno disao te je čak i zakašljao kad je trebao. 

- Tada smo shvatili da je to čudo - kaže Chad. 

Među prvima koji su pokušali pomoći Daleu bila je i Nicole Kissel (12). Opisala je kako se Dale borio s morskom strujom prije nego je nestao.

- Udarao je rukama i vikao upomoć. Mislila sam da je to kraj - kaže Nicole za Komonews

Chad kaže kako su stvari mogle biti puno gore te kako su zahvalni na tome da im je sin živ.  

Idi na 24sata

Komentari 45

  • miladraga 11.08.2011.

    Predivna vjest, drago mi je da je preživio. Mene su učili da ako mozak ostane bez kisika duže od 4 min ute nastaju trajna oštećenja, ovaj slučaj to demantira, znači da znanost ipak još uvijek nije sve shvatila oko funkcioniranja ljudskog tijela!

  • ping-pong 11.08.2011.

    Prije dva-tri tijedna na HRT-u su pokazali demonstraciju spašavanja utopljenika. Demonstracija je bila na Jarunu, mislim. Tada je ženska rekla da se znalo desiti da spase utopljenika koji je u vodi ispod površine bio 20-25 minuta. Nasmijao sam se do suza, ja sam inače s mora, često poslije toga što je rekla, kad sam na moru razmišljam kako je to moguče! I evo, danas se pokazalo mogućim! Full mi je drago da su spasili maloga, ali tu ima i bog malo umiješane prste! Kako bilo da bilo! Spašen je jedan mali život!

  • Jigsaw_3 10.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare