U novom broju gastromagazina Skuhatćute koji izlazi ove subote donosimo 16 recepata za ljetne pite, burek i savijače. Od mljevenog mesa, tikvica, patlidžana, špinata i poriluka nastaju remek djela domaće kuhinje. Detaljno objašnjeni recepti za pripremanje domaćeg tijesta i pripadajući savjeti pomoći će vam da zamijesite tijesto bez greške i priredite omiljeni nadjev. Pite ponesite na plažu, odmor u prirodi ili poslužite gostima - jednako su ukusne tople i hladne.
Otkrivamo i sva lica te okuse rajčica. Kraljica ljeta osvježava salate od mesa i ribe, a odličan je dodatak lazanjama, tartevima i juhama. Poželite li pripremiti efektno predjelo ili laganu večeru možete ih izdubiti i napuniti sirom, krumpirom, sjeckanim povrćem... Ne želite li gubiti previše vremena u kuhinji, tu su i popečci od sezonskog povrća. Poslužite ih uz variva, guste juhe ili kao samostalno jelo.
Kao šećer na kraju donosimo lagane i kremaste slastice od višanja i trešanja. "Ljepotice iz susjedstva" savršeno će se uklopiti na slatkoj plati. Verrine (desert u čašicama), panna cotta, cheesecake ili clafoutis samo su neki od prijedloga.
Ne zaboravite nam poslati recepte jer najslasnije nagrađujemo!