To je to što me zanima!

Ovako izgleda Vučjak nakon iseljavanja stotina migranata

Komunalne službe iz Bihaća uklanjaju šatore s područja Vučjaka koji su služili kao improvizirani zaklon migrantima koji su tamo ranije mjesecima boravili u nehumanim uvjetima
Vidi originalni članak

Bager i kamioni od ranog jutra uklanjaju sve što je ostalo od divljeg kampa u kojeg su migrante s gradskih ulica sklonile gradske vlasti i policija. Na Vučjaku su ostale velike količine smeća od kojega se širi neugodan miris. Gradske vlasti su naložile prekopavanje cijelog terena nakon što se uklone šatori i otpad, piše Klix.ba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dio ilegalnih migranata koji su s područja Bihaća prevezeni prema Sarajevu ipak je smješten u nekadašnju vojarnu u mjestu Blažuj, iako ona još nije u cijelosti osposobljena za njihov prihvat, potvrdila je Međunarodna organizacija za migracije koja upravlja centrima za prihvat i smještaj migranata u BiH.

JOŠ NEMA UVJETA ZA SMJEŠTAJ Migranti prebačeni iz Vučjaka, dio ipak smješten u Blažuj

Iz improviziranog kampa Vučjak kod Bihaća u utorak je evakuirano oko 700 migranata i oni su u autobusima u dvije odvojene kolone prevezeni ka Sarajevu.

Prva skupina, u kojoj je bilo oko 350 osoba, smještena je u kamp Ušivak u mjestu Hadžići, kako je ranije i najavljeno, no druga skupina s oko 330 migranata preusmjerena je u Blažuj, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva.

ALI, NE ODUSTAJU Tužno: Migranti s bebom preko Plješevice idu prema Hrvatskoj

Ranije je bilo najavljeno kako će svi boraviti u Ušivku dok se ne osposobi kompleks bivše vojarne u Blažuju, no plan je tijekom noći promijenjen.

Za potpuno opremanje i osposobljavanje kampa u Blažuju trebat će još tjedan ili dva, jer je riječ o objektu u kojemu je ranije boravilo tek nekoliko desetaka vojnika pa sada ne postoje uvjeti za smještaj više stotina ljudi kako je to planirano.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 11.12.2019.

    Svi u rudnik, nema jesti besplatno...., svi sami muškarci u punoj snazi, žalosno "taj svinjac iza njih" govori sve!

  • giovanni123 11.12.2019.

    JIMMUU ,, pozvala ih je Merkelica draga , trebala je poslati avione po ove vicne inzenjere , kirurge , doktore , farmaceute , arhitekte, nisu ni trebali biti na ovim prostorima, JIMMuusta!!!

  • KnezDomagoj 11.12.2019.

    Kao da je krdo svinja prošlo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare