To je to što me zanima!

"Ova subota najvatreniji dan u godini, izgašeno šest požara"

Stjepan Simović rekao je kako je na Lastovu izgorjelo 10 hektara šume, a dodao i kako su požari na Mljetu bili manji, ali je gorjelo na izrazito nepristupačnom terenu
Vidi originalni članak

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović rekao je u subotu navečer kako je danas bio "najvatreniji dan u ovoj godini" s obzirom da su požari izbili na Lastovu, Mljetu, na Korčuli, te u mjestu Štedrica, a kod mjesta Trnovica zbog pojačane bure vratio se krak požara iz BiH koji je planuo još u srijedu.

"Ovo je bio najvatreniji dan u godini dosad, imali smo jedan požar na Lastovu, nakon toga četiri manja požara na Mljetu od udara groma, potom na Korčuli u Pupnatskoj luci. Na sreću brzo su izgašeni, a nešto kasnije nam se vratio požar iz BiH na predjelu Trnovice, gori i u Štedrici desetak kilometara dalje", rekao je Simović.

Rekao je kako je na Lastovu izgorjelo 10 hektara šume, a dodao i kako su požari na Mljetu bili manji, ali je gorjelo na izrazito nepristupačnom terenu dok je u Pupnatskoj lici na Korčuli izgorjelo dva hektara šumovitog predjela.

"U Trnovici nam je večeras 30-ak vatrogasaca, a tamo je još od srijede izgorjelo više od 300 hektara većinom makije i raslinja, ali u Štedrici je velik požar. Izgorjelo je više od 100 hektara raslinja i nešto šume, a na terenu nam je 60-ak vatrogasaca", rekao je Simović te zaključio kako je pred vatrogascima teška noć.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • UsraSamSe1 07.08.2016.

    "Izgašeno" to je staro drevni Hr gramatika,nekad smo tako se izrazhavali,shta je chudite,bitno da je ugasheno

  • =Trešnja= 07.08.2016.

    ..i jesu ih sve "izgasili"..?

  • Volemtun 07.08.2016.

    izgašeno izbosne

Komentiraj...
Vidi sve komentare