To je to što me zanima!

Ova snimka pokazala je da Rusi koriste zabranjeno oružje? Ljude u blizini njega pretvara u prah

Prvi naboj otvara spremnik s gorivom i raspršava ga poput oblaka koji može ući u bunkere, zgrade... Drugi naboj detonira taj oblak i nastaje golema vatrena kugla. Zabranjuje ga Ženevska konvencija
Vidi originalni članak

Newsweek je objavio video uništenja ruskog oružja za koji tvrde da bi mogao biti termobarični sustav raketa. Snimku uništenja podijelila je i Nexta, a navodno je oružje uništeno negdje na istoku Ukrajine, u pokrajini Donbas. 

Pogledajte video

Zabranjeno oružje

Već se pričalo o Rusima i termobaričnom oružju. Oksana Markarova, ukrajinska veleposlanica u SAD-u, rekla je kako su Rusi to oružje koristili u invaziji na Ukrajinu. Nekoliko zapadnih zemalja potvrdilo je kako imaju prilično jake dokaze da su Rusi koristili to oružje koje je zabranjeno Ženevskom konvencijom zbog njegove brutalnosti i onoga što radi žrtvama. 

IZ MINUTE U MINUTU Zelenski: Neće biti teritorijalnih ustupaka; Prigožin: Bahmut će uskoro pasti pod našu kontrolu!

Što su termobarične rakete?

Prvi naboj na raketama otvara spremnik s gorivom i raspršava ga poput oblaka koji može ući u bunkere, zgrade ili tunele. Drugi naboj detonira taj oblak i nastaje golema vatrena kugla. Detonacija usisava kisik iz zraka i eksplozija traje duže nego kod konvencionalnih bombi. Tzv. vakumska bomba može pretvoriti ljude u paru i uništava cijele gradske četvrti.

Kako prenosi stručnjak za Newsweek, oružje može biti spremno u roku od 90 sekundi s najkraćim dometom paljbe od 600 metara i najduljim dometom od preko 6 kilometara.

Ovo oružje praktički je nemoguće koristiti u naseljenom području bez iznimno visokog rizika od civilnih žrtava.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 452t76 02.03.2023.

    Licemijerno , u  ratu  "zabranjeno oružje" ??Dajte  Ukrajini  kuruze  da  nahrani  moskvu 

  • SaSvimaSamSuper 16.02.2023.

    Rusi i četnici, genocidna braća

  • LasVegas_1 16.02.2023.

    A,zbog toga nema podataka o ukrajinskim gubitcima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare