Alison Pickering (23) trebala je za nekoliko dana dobiti diplomu na Državnom sveučilištu Tarleton u Teksasu kada je izašla na prvi spoj u restoran u kojem je često jela. Pickering je izabrala baš taj restoran jer je znala točno koju hranu smije, naručiti zbog svoje alergije na kikiriki piše New York Post. Još od vrtića, kada je prvi put otkrila da ima alergiju na kikiriki, Alison je uvijek bila pažljiva gdje jede i jako je rijetko mijenjala restorane.
- Stalno je išla u iste restorane i uvijek je naručivala istu hranu - rekao je njezin otac Grover Pickering.
Alison je odabrala restoran u kojem je već bila i naručila mahi mahi, jelo za koje je znala da je sigurno za nju. No, ni Alison ni konobari nisu znali da su kuhari promijenili recept ribe i dodali umak od kikirikija u ribu.
- Uzela je samo nekoliko zalogaja i odmah je shvatila da nešto nije u redu - rekao je shrvani otac i dodao da je Alison uspjela ubrizgati injekciju adrenalina EpiPen.
- Čak je došla do kola hitne pomoći i uspjela je objasniti što joj se dogodilo, ali na putu do bolnice je pala u nesvijest i nikada
se više nije probudila - rekao je Grover Pickering.
Obdukcija je pokazala da je Alison Pickering umrla od teškog anafilaktičkog šoka nakon što je pojela ribu s umakom od kikirikija koji
nije bio naveden u jelovniku.
Danas, godinu i pol dana nakon tragedije, njena obitelj se bori da restorani jasno naglase u jelovnicima sve alergene.
- Borimo se da restorani poboljšaju komunikaciju između svog osoblja. Konobari moraju znati što je u hrani koju poslužuju i kuhari ih moraju obavijestiti oko promijene sastojaka - jasni su bili roditelji preminule Alison.
- Znam da ćemo ovom promjenom spasiti živote - rekla je majka Joy Pickering.