To je to što me zanima!

Otac učenika u Zadru upao u školu i napao čistačicu, policija istražuje i nju: 'Prestrašno...'

Nažalost, ovakvi su slučajevi sve češći. 2019. smo se borili da nastavnike proglasimo službenim osobama, a tada smo imali više od sto napada na nastavnike, rekli su iz sindikata nastavnika
Vidi originalni članak

U jednoj osnovnoj školi kod Zadra otac učenika fizički je napao čistačicu koja njegovo dijete, koje je zakasnilo na nastavu, nije pustila u školu, piše Dnevnik.hr.

- Nažalost, ovakvi su slučajevi sve češći. 2019. smo se borili da nastavnike proglasimo službenim osobama, a tada smo imali više od sto napada na nastavnike. Pitanje je koliko se toga dogodi, a da nikada ne dospije do medija - rekla je  Gorana Rosandić iz sindikata Preporod.

Rosandić smatra da napad roditelja ima veze s krajem školske godine i zaključivanjem ocjena.

- Ne bi me čudilo. Međutim, Pravilnik o školovanju dopušta roditeljima da tijekom školske godine ne dolaze u školu i sve se svodi na digitalizaciju. Bojim se da udaljavanje roditelja od škole doprinosi ovome svemu - objasnila je.

HUMANITARNA AKCIJA Želimo dovesti STEM u Kozari bok, dođite nam i upoznajte nas

- Vlada kolektivni stav da se svatko može miještati u bilo čiji posao, kako liječnika, tako i nastavnika. Tako i roditelji smatraju da imaju pravo nadzirati taj odgojno obrazovni proces - nastavila je.

O ulasku u škole

- Ulazak u škole dozvoljen je svima jer nemaju kadrovske uvjete da osiguraju da na ulazu škole stoji neka odgovorna osoba. VIdjeli smo  da ministar ne daje signale da će doći do novih zapošljavanja u školama. Uz to, s obzirom na plaće u školama, i nije neka navala - rekla je.

REZULTATI 10. SRPNJA U ponedjeljak počinju prijave u srednje škole, osam škola iz Zagreba traži dodatne provjere

Policija istražuje i postupanje napadnute djelatnice.

- Meni je to prestrašno. Postoji pravlinik o odgojnim mjerama u školama koji djecu skriva u sustav administracije, a nastavnik ili djelatnik koji se ogriješi o pravilnik, trenutno dobiva otkae - rekla je

PROSLAVILI SVOJ DAN VIDEO Karlovački maturanti zaplesali su Salonsko kolo

'Roditelji trebaju vjerovati  nastavnicma'

- Moje je iskustvo dobro. Ispada da bih zbog toga trebala biti sretna, ali poručila bih roditeljima da u školi imaju partnere i da trebaju nastavnicima vjerovati. Kolegama poručujem da se drže usprkos stresu te da rade svoj posao profesionalno i odgovorno kao i do sada - zaključila je Rosandić.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • vinja 30.05.2024.

    Davno sam išla u školu ali se svega dobro sjećam. Prvo, prema učitelju, nastavniku, profesoru učenici su ima poštovanje, kao i roditelji. I Svaki učenik je želio da roditelj dobije dobre informacije o njemu jer je znao da bi roditelj primijenio određene mjere koje mu se ne bi svidjele. U školi su bili t. zvani podvornici koji su brinuli o ponašanju izvan učionica i o svemu što se dešavalo u školi. Sjećam ih se kao dragih ljudi uvijek spremnih da pomognu ako treba. Rijetko se desilo da netko zakasni na nastavu, ali ako se i desilo učenik je mogao ući u razred, tiho sjesti na svoje mjesto, a kasnije se ispričati nastavniku. Ukratko, škola je bila sasvim nešto drugo nego je danas, ustanova u koju su ulazili i izlazili pristojni ljudi.

  • EmillePalka 30.05.2024.

    Ne smije čistačica provoditi mjere Pravilnika škole!

  • rescueST 30.05.2024.

    A zašto ta iz sindikata ne kaže zašto policija istražuje i čistačicu? Zašto ne kaže da je čistačica se naguravala s učenikom i ozlijedila ga (ozlijeđeno mu je rame)? Ako nema ulaska nakon početka nastave, zaključajte vrata, a ne da čistačica provodi zakone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare