To je to što me zanima!

Osijek: Tri lažne zdravstvene djelatnice prijavili za krađu

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti tri osumnjičenice iz Zagreba, koje su u Osijeku, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice, počinile dvije teške krađe, od kojih je jedna ostala u pokušaju
Vidi originalni članak

Tri prevarantice, u dobi od 63, 46 i 53 godine, policija sumnjiči da su, u studenom 2021. u Osijeku, ušle u dom 77-godišnjaka te mu se predstavile kao djelatnice jedne privatne zdravstvene ustanove, navodeći mu kako ljudima po kućama mjere temperaturu zbog pandemije Covida-19.

ISTRAGA U TIJEKU Uhićeni za krađu 12 katalizatora s automobila u Rijeci i okolici

Dok su dvije osumjičenice razgovarale sa 77-godišnjakom treća je neopazice ušla u muškarčev dom, a nakon što je primijetila da on ima postavljenu kameru, sve tri su se neobavljenog posla udaljile s mjesta počinjenja u nepoznatom smjeru.

Provedenim izvidima utvrđeno da su dana u prosincu.2021. godine njih tri, na sličan način, 86-godišnjakinji iz njezinog stana u Osijeku ukrale bankovnu karticu s pripadajućim PIN-om i 500 kuna, a potom su na bankomatu podigle četiri tisuće kuna.

GDJE JE LOVA? Misterij kraj Požege: Policija istražuje veliku krađu novca iz župe, u selu vlada zavjet šutnje

Prevarantice će biti kazneno prijavljene za kazneno djelo teške krađe na osobito opasan ili osobito drzak način te za kazneno djelo računalne prevare, navode u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ekscem 26.05.2022.

    Slične njima nazivaju starce brzoglasom i nude razne medicinske usluge masaže i sl. toboš da su iz zdravstvenog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare