To je to što me zanima!

Orban uoči susreta sa Scholzom: Njemačka više nije ista zemlja kao prije deset godina

Mađarski premijer Viktor Orban je u petak stigao u posjet Berlinu a prije sastanka s kancelarom Olafom Scholzom je u jednom intervjuu kritizirao njemačku useljeničku politiku
Vidi originalni članak

„Njemačka danas ne izgleda kao prije deset godina…ova Njemačka više nije Njemačka koju su nam naši djedovi i roditelji navodili kao primjer“, rekao je Orban uoči sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom za mađarski državni radio Kossuth.

Orban je objasnio kako se nekada govorilo da je Njemačka „zemlja reda i marljivih ljudi“.

„Danas je Njemačka šareni promijenjeni multikulturni svijet u kojem migranti više nisu gosti“, rekao je mađarski premijer.

On je dodao kako je problem u tome da „ljevičarska vlada“ u Berlinu „masovno dijeli njemačke putovnice“.

„Migranti više nisu gosti kod domaćina Nijemaca nego su sada s vlastitim pravom“, zaključio je Orban. On je još jednom ponovio kako je 2015. donio pravu odluku kada izbjeglicama nije dopustio ostanak u Mađarskoj.

SPAJANJE ZA PARLAMENT Orban razgovarao s Meloni i bivšim poljskim premijerom o spajanju europske desnice

On je u istom intervjuu kritizirao i kadrovske planove u Bruxellesu koji ukazuju na ponovni izbor Ursule von der Leyen koja je „proizvod jedne koalicije za rat i migracije“, a predsjednika europskih pučana, Nijemca Manfreda Webera, optužio da europske konzervativce vodi udesno i da se trudi ostvariti „Soroševe planove“.

Orban u Berlinu boravi povodom mađarskog predsjedanja Europskom unijom 1. srpnja.

Suprotno običajima prilikom radnih posjeta, nakon sastanka nije predviđena konferencija za tisak a njemački mediji prenose kako je otkazivanje susreta s medijima i izbjegavanje foto termina „želja kancelarskog ureda“.

Scholz i Orban su ovog tjedna prisustvovali utakmici Njemačka-Mađarska u sklopu Europskog prvenstva u nogometu ali nisu sjedili jedan pored drugog.

Orban je jedan od najžešćih kritičara otvorene migrantske politike njemačke vlade, posebice u vrijeme kancelarke Angele Merkel.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kukutre 22.06.2024.

    Njemacke odavno vise nema a njemci nemaju vise onaj “ red, rad disciplina, moze se naci ali…. migranti su dosli samo po socijalu i po direktivi! Oni nepasu niti starijim generacijama Gastarbeitera, jer ih u isti kos trpaju kao migrante od 2015. Odbilo im se o glavu a i nama ce 

  • lolita 29 21.06.2024.

    istinu zbori..

  • Kurta Kinte 21.06.2024.

    Cjeli EU samo KMETOVI od Amera oni samo malo lobiraju sad ce koji 100 miliona sjest politickim strankama na racu da donesu zakon koji ce pogodovat firmi to nije KORUPCIJA to je lobiranje

Komentiraj...
Vidi sve komentare