To je to što me zanima!

Optuženi za ubojstvo Hrvata u Dublinu pred sudom. Irski mediji objavili njegovu sliku

Josip Štrok i njegov prijatelj David Družinec pretučeni su 30. ožujka, a Štrok je od zadobivenih ozljeda preminuo 3. travnja
Vidi originalni članak

Mark Lee (43) optužen je za ubojstvo Hrvata Josipa Štroka u Dublinu i za nanošenje teških ozljeda Davidu Družinecu, a sad se uz jamčevinu pojavio pred Okružnim sudom u Blanchardstownu. Irski mediji su objavili i njegovu fotografiju.

Knjiga dokaza je spremna i uručena je optuženom Leeju, kojem će dalje suditi Središnji kazneni sud, rekao je državni odvjetnik sudu.

Mark Lee još nije komentirao optužbe.

Connor Rafferty (20) i Anthony Delappe (18) su također optuženi za ubojstvo Štroka i napad na Družineca. Platili su jamčevinu i trebaju se vratiti na sud kasnije ovog mjeseca.

'JER NISU PRIČALI ENGLESKI' U listopadu počinje suđenje za ubojstvo Hrvata u Dublinu: Napadači i dalje na slobodi...

Neki od napadača poznati su policiji po svojim oštrim desničarskim stavovima i izjavama.

Podsjetimo, Štrok i njegov prijatelj David Družinec pretučeni su 30. ožujka, a Štrok je od zadobivenih ozljeda preminuo 3. travnja.

Njegov prijatelj David Družinec dobio je sedam prijeloma kostiju.

- Došli su odostraga, prvo me udarili bejzbol palicom ili nečime slično tome. Pao sam u nesvijest. Nakon nekoliko minuta, uspio sam ustati i probuditi se. Vidio sam što rade Josipu. Htio sam mu pomoći i dobio sam udarac još četiri puta i bio sam gotov. Zadnje čega se sjećam su svjetla hitne pomoći - ispričao je Josipov prijatelj za irske medije.

PRETUKLI GA U IRSKOJ Sud naredio da roditelji podijele pepeo kremiranog sina Josipa

Dok irska policija raspetljava slučaj premlaćivanja, čeka se i odluka suda kome će pripasti Josipovo tijelo.  Naime, majka želi da tijelo ide u London, a otac u Hrvatsku, točnije Krapinu gdje živi. Navodi kako na to ima pravo jer ga je supruga njega i sina ostavila dok je Josip imao samo 12 mjeseci, pa je on dobio skrbništvo. Hrvatska zajednica u Irskoj prošli petak je za Josipa organizirala i bdjenje. I Josip i David u Irskoj su od 2019., u raznim dijelovima zemlje.

- Nije ga bilo dva tri mjeseca, došao bi po šest mjeseci. Znao je doći doma mjesec dva i opet otići - rekao je otac za RTL.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • HDZ Uber alles 24.10.2024.

    zar hrvati ne podrzavaju isto da se premlate indijci, nepalci i ostalo, u cemu jre razlika?

  • blug 24.10.2024.

    Ipak na zapadu su im crnk arapi i turci drazi od Hrvata i ostalih iz susjedstva. Tuga teska rip💜

Komentiraj...
Vidi sve komentare