To je to što me zanima!

Operacija 'General': EUROPOL, DEA i FBI uključeni u akciju, uhitili narko vođe u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je u tijeku velika međunardna akcija u kojoj su uhićeni vođe kriminallnih narko bandi
Vidi originalni članak

Jedan od vođa kriminalne skupine ''Drešaj'' iz Tuzi u Crnoj Gori uhićen je jutros u velikoj akciji policije. Riječ je o međunarodnoj akciji ''General'', a uhićen je Viktor Drešaj po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, javlja portal Vijesti.me.

Taj portal piše kako je, prema informacijama njihovih izvora, osim Drešaja uhićen i Vukan Čoković, poznatiji i kao Vinetu.

Vukan (Vinetu) Čoković uhićen je još 2015. godine u Španjolskoj, u velikoj međunarodnoj operaciji "Vinetu", a međunarodne službe označile su ga kao vođu kriminalne skupine od koje je zaplijenjeno 3,5 tone kokaina.

Viktor Drešaj i njegov brat Leon u dokumentu SOCTA - Procjena opasnosti od teškog i organiziranog kriminala zavedeni su kao vođe jakog kriminalnog klana iz Tuzi.

U tom dokumentu piše da se Drešaji godinama bave "švercom kokaina, ali da im je primarna djelatnost - krijumčarenje marihuane, duhana i duhanskih proizvoda".

- Jutros je započela akcija kodnog naziva 'General', a na osnovu prethodne višemjesečne suradnje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja sa Agencijom Europske unije za suradnju organa za provođenje zakona (EUROPOL), Federalnog istražnog biroa (FBI) i Uprave za suzbijanje narkotika (DEA) Sjedinjenih Američkih Država i Australijske federalne policije (AFP) - rekao je posebni tužitelj i glasnogovornik SDT-a Vukas Radonjić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare