To je to što me zanima!

Stiglo je pogoršanje: Izdano je upozorenje za opasno vrijeme

Iz meteorološkog instituta Estofex upozoravaju na oluju koja bi mogla pogoditi područje Slovenije, Crne gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Izdali su upozorenje razine 2
Vidi originalni članak

Očekuje nas oluja, obilne padaline, zahlađenje i jak vjetar, javljaju iz hidrometeorološkog instituta Estofex (European Storm Forecast Experiment). Upozorenje razine 2 izdano je za Hrvatsku i susjedne zemlje. Razina 2 je upozorenje koje označava opasno vrijeme koje prate olujni pljuskovi i jak vjetar.

Prema prognozi Estofexa, nevrijeme počinje sredinom dana, a poboljšanje se očekuje tek u četvrtak.

Olujno nevrijeme već je u ponedjeljak prijepodne pogodilo središnju Dalmaciju. Nevrijeme je podiglo razinu mora, a valovi su poplavili neke ulice na otoku Pagu.

Također, oštećeno je i nekoliko brodica.

Državni hidrometeorološki zavod također upozorava na kišu, pljuskove s grmljavinom, ponajprije na kopnu te sjevernom Jadranu. U Zadru će puhati sjeverni vjetar, a u Slavoniji sjeverozapadni. Prosječna dnevna temperatura kretat će se između 23 i 29 stupnja Celzijusa.

Srpski hidrometeorološki zavod također upozorava svoje građane na nevrijeme, uz savjete da pokušaju zaštititi svoju imovinu koja bi mogla nastradati uslijed obilnih padalina, tuče i olujnog vjetra.

 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • bugati 01.08.2016.

    ako je od bakule previše je

  • sol 01.08.2016.

    bit ce kako bude i kako je zapisano, tko zna gdje?

  • marijaterezija2 01.08.2016.

    Jučer dugoročna prognoza jako zatopljenje kiše i nevremene ni u tragovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare