To je to što me zanima!

Olaf Scholz podupire ukrajinske napade na teritoriju Rusije

Njemačka neće ukinuti ograničenja na upotrebu zapadnog oružja dugog dometa kojeg posjeduje Ukrajina, izjavio je njemački kancelar Olaf Scholz
Vidi originalni članak

Takvo stajalište Njemačke neće se promijeniti čak i ako ograničenja ukinu Sjedinjenje Američke Države, dodao je Scholz neposredno prije sastanka u New Yorku s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

„Uvijek smo fokusirani na podršku onome što je neophodno i što uistinu pomaže. Sigurno je da nećemo ukinuti ograničenja i za to imamo jako dobre razloge“, izjavio je njemački kancelar.

POZVAO POMOĆ Volodimir Zelenski: 'Bliže smo kraju rata nego što mislimo'

„Istovremeno, jako je važno da Europska unija hitno pruži Ukrajini obećanu pomoć od 35 milijardi eura. Važno je i zbog toga da naši saveznici iz SAD-a, Kanade, Velike Britanije i Japana nastave slijediti takve primjere“, izjavio je 66-godišnji Scholz.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Aviano1999 24.09.2024.

    Ruski interes za Balkan nije ni nov ni slučajan, već je to proračunata komponenta njezine šire vanjskopolitičke agende usmjerene na očuvanje njezine sfere utjecaja, projiciranje moći i destabiliziranje Europe.

  • Aviano1999 24.09.2024.

    Srpska geopolitička škola nikada nije odustala od hrvatskih teritorija, od secesije tzv. RS i od Kosova, što nam bjelodano ukazuju medijski istupi dr. Milomira Stepića. Kulturna agresija (svojatanje dubrovačke književnosti i negiranje srbija euhrvatskog jezika, uništavanje Bunjevaca i Šokaca u Srbiji) samo su uvertira za nove osvajačke planove. Srbija jača vojsku, ali primarno računa na stvaranje novoga svjetskog poretka, postameričkog, u kojemu će ključnu riječ voditi Kina i Rusija.

  • scotric 24.09.2024.

    Ukrajina je u istoj situaciji kao Hrvatska kad se branila od invazije. Žrtva ima pravo braniti se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare