To je to što me zanima!

Okrenuli mu leđa: Browna ne žele ni njegovi laburisti

U posljednjih šest dana ostavke je podnijelo šest ministara u Brownovoj vladi. Njegove kolege iz stranke čak su pisali peticiju da ga se smjeni
Vidi originalni članak

Sve više ministara okreće leđa britanskom premijeru Gordonu Brownu. U petak su to napravili i Geoff Hoon, ministar prijevoza, i John Hutton, ministar obrane. U posljednjih šest dana ostavke je podnijelo šest ministara u Brownovoj vladi.
- Neću se pokolebati, neću odustati, nastavit ću s poslom i završiti ga - rekao je Brown na tiskovnoj konferenciji nakon što su objavljene promjene u vladi. Brown je u posljednji trenutak odustao od namjere da Darlinga zamijeni svojim bliskim suradnikom Edom Ballsom, što je na tržištu dočekano s olakšanjem jer su Darlingove mjere za borbu protiv recesije uglavnom naišle na odobravanje. Mediji u Velikoj Britaniji prenose kako su neki laburisti spremali i peticiju kojom bi smjenili premijera Gordona Browna. Odustavši od smjene ministra financija Alistaira Darlinga, Brown je zasad izbjegao otvorenu pobunu svoje Laburističke stranke. Britanski izbori očekuju se u svibnju sljedeće godine i brojni laburisti misle da ih Brown kao slab i nepopularan vođa ne može dovesti do pobjede.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare