To je to što me zanima!

Oglasio se Banožić: 'Izražavam žaljenje, Gorana sam poznavao, a razrješenje je ispravan potez'

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države, napisao je bivši ministar Banožić na Facebooku
Vidi originalni članak

Bivši ministar obrane Mario Banožić oglasio se na Facebooku prvi put nakon teške prometne nesreće u kojoj je sudjelovao te nakon koje je razriješen dužnosti ministra. U nesreći je život izgubio jedan čovjek, a Banožić se dva tjedna oporavljao u bolnici, nakon čega je otpušten na kućno liječenje. Banožića čeka sudski epilog, a njegovo obraćanje na Facebooku prvi put nakon tragedije prenosimo u cijelosti:

Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca.

Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

POTVRDILI IZ BOLNICE Mario Banožić izašao iz KBC-a Osijek: 'Dobro se oporavlja'

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.

Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom.

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države.

'U DOBROJ VJERI' Banožić će u džep spremiti još 50.000 €: Porezni obveznici će mu plaćati i subvenciju za kuću

Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana.

Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika.

Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu - napisao je.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • Dovla25 25.11.2023.

    Mrš

  • ssanpenn 25.11.2023.

    tip je ubio "pijuna" u ovoj žabokrečini od države. da je ubio dijete AP-a onda bi dobio što zaslužuje. izjednačeni smo s Indijom. kastinski sustav što se tiče pravosuđa i pravde općenito.  

  • slaven perun 24.11.2023.

    Kakvo presera....e

Komentiraj...
Vidi sve komentare