To je to što me zanima!

'Odmrznut će mi se škrinja! Tu je +35 °C, ali ne možemo ništa nego čekati da se struja vrati'

U Splitu je nastao prometni kolaps, semafori nisu radili, a nervozni vozači trubili su i stvarali gužvu. Ne rade klime, temperature su iznad 30 °C
Vidi originalni članak

Prekid opskrbe električnom energijom u dijelovima Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja, priopćili su iz HEP-a nakon što su gotovo cijela Dalmacija, Crna Gora, dijelovi Bosne i Hercegovine i Albanije ostali bez struje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako doznaje Hina, dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.

U Splitu je nastao prometni kolaps, semafori nisu radili, a nervozni vozači trubili su i stvarali gužvu. 

- Vraćala sam se s faksa i spustila se na Poljičku dole kad ne rade semafori. Ljudi trube, katastrofa. Ne znam kako sam dovezla do doma - rekla nam je Nina (22) studentica sestrinstva iz Splita.

IZ MINUTE U MINUTU Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

U Šibeniku ni u 14 sati struja se nije vratila. Čitateljica nam govori kako ne mogu ništa, nego čekati. Ne rade klime, temperature su iznad 30 °C.

- Na poslu u restoranu čekamo da dođe struja da počnemo raditi. Sve je zagušljivo, klima ne radi, vani je skoro 35 °C, a unutra se čini kao da je 100 - kaže nam čitateljica iz Šibenika.

NITKO NIJE UGROŽEN Vili Beroš o stanju u bolnicama nakon nestanka struje: 'Imaju agregate! Operacije se rade...'

Slavicu iz Splita kolaps u prometu ne mari, više ju mari što će joj se hrana odmrznuti.

- Lako meni za promet. Svakako nigdje ne idem kud ću u ovim godinama. Više me brine da mi se stvari u škrinji ne pokvare. Unučad već jauču kako će bez igrica - kaže 75-godišnja Slavica iz Splita.

ZAŠTO JE NESTALO STRUJE? Raspad elektromreže kroz tri države, krenulo iz Crne Gore: Ovo je prvi takav slučaj ikad!

Iz Grada Splita su najavili kako bi moglo doći do problema s vodom u slučaju jer se pumpe za vodu rade na struju, a agregati ne mogu postići dovoljno snažan pritisak. Ipak, struja se u Splitu većinom svima već vratila.

- S obzirom na prekid u opskrbi električnom energijom mole se građani da racionalno troše vodu kako ne bi došlo do poteškoća u opskrbi - poručili su iz Grada Splita.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Hana banana 21.06.2024.

    Ne idem na more kod zadra, ako klime ne rade!

  • FrozenAcc 21.06.2024.

    Ako nestane struje, one uloške iz prenosnog friždera ubaciti u obični da ladi

  • Kujco 21.06.2024.

    fjakeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare