To je to što me zanima!

Odluka pekara: U Osijeku će kruh poskupjeti i do 100 posto

Branko Čičak, predsjednik Sekcije pekara, izvijestio je da će novim cijenama pekari biti ujednačeni te da su se dogovorili da se cijene mogu razlikovati za pola kune
Vidi originalni članak

Od 1. ožujka u Osijeku će kruh biti skuplji za 20 posto, a kod velikih proizvođača i 100 posto! Tako su odlučili osječki pekari u srijedu na sastanku Sekcije pekara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka. Bijeli kruh će tako koštati od sedam do osam kuna, a polubijeli od 6,5 do 7,5 kuna za 700 grama. Sadašnja cijena bijelog kruha je od tri do sedam kuna, a polubijelog od tri do 6,5 kuna.

Branko Čičak, predsjednik Sekcije pekara, izvijestio je da će novim cijenama kruha svi pekari biti ujednačeni te da su se dogovorili da se cijene mogu razlikovati najviše za pola kune po štruca kruha.

Čičak je dodao kako povećanje od 100 posto "zasigurno može zbuniti kupce, ali to se odnosi na primjerice cijenu kruha koja je sada bila oko tri kune, a novim poskupljenjem ona će biti ujednačena sa cijenom svih proizvođača".

Troškovi proizvodnje kruha su enormno posupjeli i pekari moraju ići s novim cijenama kako bi uopće mogli opstati, naglasio je Čičak dodajući da svaki proizvođač sam može formirati cijenu peciva.

Sekcija pekara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka ima 18 članova, koji u prosjeku zapošljavaju od tri do pet radnika. U Osijeku ima i četiri velika proizvođača, koji su također istaknuli da su zbog poraslih troškova poslovanja prisiljeni povećati cijene kruha, kazao je Čičak. 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • user_21162 20.02.2011.

    "Pekari su se dogovorili..." pa kada ćemo se i mi kupci, od kojih žive, dogovoriti?

  • RobertKinčeš 18.02.2011.

    sami ćemo peć kruh kod kuće. nek dižu cijene .sramota.kako će sad siromašni ljudi hranit djecu.neće moći ni kruh ni mlijeko kupit. a kamoli nešto drugo.kakav je to život????????????? nemogu vjerovat što se niko ne buni

  • zodijak111 18.02.2011.

    Ma ja sam na mesnoj dijeti, pa me to ne zanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare