To je to što me zanima!

Odluka HDZ-a i DP-a: Nova školska godina u Dalmaciji počinje izvođenjem himne

Preporuku da početak nove školske godine počne intoniranjem himne potpisao je Blaženko Boban splitsko-dalmatinski župan
Vidi originalni članak

Splitsko-dalmatinski ogranak Domovinskog pokreta objavio je na svojoj Facebook stranici dokument u kojem preporučuju da školska godina u toj županiji započne intoniranjem nacionalne himne.

- Na adrese svih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji poslane su preporuke da nova školska godina započne intoniranjem nacionalne himne. Resorni pročelnik i župan uputili su ravnateljima poziv da nova školska godina započne primjerenim isticanjem nacionalnih obilježja i izvođenjem nacionalne himne.

'MEĐU NAMA IMA I ZLIH' Splitski HDZ-ov župan stigao je na Žrnovnicu: Nekoć se hvalio da je spalio set filma u Solinu

Na ovu ideju došli smo nakon što smo svjedočili nizu incidenata koji su za cilj imali nasrtaj na naš identitet, kulturu i tradiciju. Grubim nasrtajima na naš narod i domovinu možemo se suprotstaviti samo edukacijom i njegovanjem osjećaja pripadnosti već od najranije dobi. Stoga će uskoro izvođenje nacionalne himne postati sastavni dio početka nastavnog procesa.

VOX POPULI Mislite li da nastava u Hrvatskoj treba počinjati s intoniranjem himne? 'Nemam ništa protiv'

Naša himna nije ratnička himna. Jedna je od rijetkih himni na svijetu koja slavi prirodne ljepote države o kojoj govori i ljepote njenih ljudi. Lijepa naša najbolje oslikava dušu našeg naroda. Stoga, kada čujete ovih dana kako netko ima nešto protiv izvođenja himne u školama, trebate znati kako taj ne želi dobro ni našem narodu ni našoj Domovini - stoji u objavi na Facebook stranici Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije.



Preporuku da početak nove školske godine počne intoniranjem himne potpisao je Blaženko Boban splitsko-dalmatinski župan .

Idi na 24sata

Komentari 26

  • taki vaki naki 10.09.2024.

    Čl.6 Zakona o grbu, zastavi i himni RH lijepo kaže: "Uporaba grba, zastave i himne Republike Hrvatske slobodna je u umjetničkom i glazbenom stvaralaštvu i u ODGOJNO-NASTAVNE SVRHE, pod uvjetom da se time ne vrijeđa ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske." – a odgoja današnjoj djeci stvarno treba, sve jasno

  • VilaVelebita2001 07.09.2024.

    Otkrivaju toplu vodu. Pa vec 30 godina se u svim skolama svira na pocetku sk. godine. 

  • Krsten Marijan 06.09.2024.

    Nebi me iznenadilo da senf i njegovi muzemovci u Zagrebu uvedu onu hej jugosloveni

Komentiraj...
Vidi sve komentare