To je to što me zanima!

Od ponedjeljka kreće cijepljenje djece u Rijeci: Prednost imaju ona koja imaju komorbiditete

Iako je Svjetska zdravstvena organizacija objavila da djeca još nisu prioritet s obzirom na ograničenu količinu cjepiva, kod nas se kreće s imunizacijom maloljetnika
Vidi originalni članak

Cijepljenje djece u Hrvatskoj protiv koronavirusa kreće od idućeg tjedna i to u Rijeci. Ako roditelji pristanu, cijepit će se djeca starija od 12 godina, donosi Novi list. 

Nakon što je Pfizerovo cjepivo odobreno za djeca od 12 do 16 godina, Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za cijepljenje djece koja imaju određene kronične bolesti.

SLABI INTERES Epidemiologinja HZJZ-a: Dobro je cijepiti se i stvoriti imunitet

- Jesen nije daleko i to ćemo vrijeme iskoristi pogotovo u vremenu kad se već pripremaju za školu da tu aktivnost intenziviramo i da procijepimo 50 posto školske populacije, odnosno studentske gdje je odaziv već bio dobar - rekao je  ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović.

Iz NZJZ-a preporučuju cijepljenje djeci starijoj od 12 godina koja imaju određene komorbiditete prema prioritetnoj listi. Mogu se cijepiti i zdrava djeca, ali prednost imaju djeca kod koje zbog zdravstvenog stanja može doći do komplikacija ukoliko obole od covida 19.

POHVALIO SE NA TWITTERU Beroš: Dosad smo cijepili 40 posto odraslog stanovništva

Svjetska zdravstvena organizacija poručila je da s obzirom na ograničenu količinu cjepiva djeca još nisu prioritet, a toga se drži i HZJZ. 

Idi na 24sata

Komentari 187

  • gonisee 06.06.2021.

    zar je već pocijepljeno 1.24 milijuna umirovljenika?

  • DameerDijaj 06.06.2021.

    Ma nije bed, nek onda ta djeca jednog dana prave male čovjek-slonove

  • Popy_1 06.06.2021.

    Idite na ulice sta vam vridi ode piskarat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare