To je to što me zanima!

Propao marš protiv 'šatoraša': Gotovo nikog na antiprosvjedu

Prije mjesec dana na prosvjedu se okupilo oko 50-ak ljudi, a u subotu ih je stiglo znatno manje. Prosvjedni marš prema Savskoj ulici morao je biti otkazan
Vidi originalni članak

>>> Zadnje informacije (14.45)

Marš prema Savskoj otkazan je zbog malog broja okupljenih prosvjednika. Organizatori su rekli "ako je ovo svijet u kojem želite živjeti - onda uživajte", prenosi N1.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se svega desetak prosvjednika.

Iako su na ulicama jake policijske snage, čini se da neće biti potrebe za nekim intervencijama. Naime, do 14 sati, kada je trebao započeti  novi prosvjed protiv 'šatoraša', na Trg bana Jelačića nije došao gotovo nitko. Tamo su tek Marijana Mirt i Dražen Heroić iz pokreta Occupy Croatia, koji organizira prosvjed. 

No, kako doznajemo, na Trg je došlo nekoliko simpatizera branitelja iz Savske koji su samo došli pitati organizatore zašto prosvjeduju.

S druge strane, kod šatora u Savskoj okupilo se stotinjak ljudi.

"ZA jednakost, pravednost i slobodu"

Subotnji prosvjedni marš organizatori su nazvali "ZA jednakost, pravednost i slobodu". 

U svojoj najavi prosvjeda na Facebooku kažu kako će marš biti usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti - jednakost, pravednost i sloboda!

Ista skupina prosvjedovala je i prije mjesec dana. Nekoliko desetaka prosvjednika u dolasku do šatora u Savskoj zaustavila je policija kod hotela Westin. Branitelji su tada krenuli u svoju povorku u kojoj su stigli i pred stan premijera Milanovića. 

Idi na 24sata

Komentari 986

  • BrotherBobo184 12.04.2015.

    Ovo je za smijat se, ako si za prosvjed u Savskoj, onda si ustaša, nacionalist itd. Ako si protiv odmah si antikatolik, jugofil, yusipovićevac itd. Jadna zemlja s ovakvim ljudima. Država na propada radi doti jednog demagoga (osoba koja ima funkciju i koristi je za osobnu dobit). Nema političara u ovoj zemlji, a mi se svađamo oko ovoga. Iako, me pokojni otac učio da ljuba prema zemlji nema cijene (bio je branitelj, dobrovoljac), izgleda da po ovoj ekipi ipak ima. Jedini uspjeh vamo će biti, da će pravi branitelji se sramiti to priznati. Naravno oni lažni svakako nemaju srama, čim imaju lažne mirovine i busaju se u prsa di si bio 91? Pozdrav svi takvim parazitima i postavljam im pitanje. Kako se uspijete pogledati u ogledalo i ostat normalni. Kad znate da ste krpelji i kukavice koji sišu državu i primate novac na račun krvi i žrtve svih oni koji su se borili za ovu državu.

  • BrotherBobo184 12.04.2015.

    Čekaj malo, za ovo stanje u državi su odgovorne sve vlade od postanka hrvatske države. Poštujem branitelje, i pokojni otac mi je bio branitelj, ali ovo u Savskoj je sramota. Mene su doma učili da ljubav prema domovini nema cijene. Izgleda da za ove ipak ima. A žalosno je što ove ljude koristi HDZ, a poziva se na njih kao na svetinje. Sramota, a mi i dalje se djelimo na lijeve i desne (na bolestan način). Bitnija nam je prošlost od sadašnjosti i budućnosti. A kad se na prošlost poziva veliča se ustaše i komuniste. Pola ljudi nemaju veze što je to antifašizam, i svi misle da su partizani odmah i komunisti.

  • Lun@ 777 12.04.2015.

    Tako i treba. Ignorirati šatoraše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare