To je to što me zanima!

Obilne kiše poplavile Mumbai, škole zatvorene, zračni promet u kaosu: Ugroženo 2 mil. ljudi

S prognozom da taj obalni grad očekuju obilni pljuskovi i plima od 4,4 metra, kao mjere predostožnosi je naređeno zatvaranje škola i fakulteta
Vidi originalni članak

Obilne kiše poplavile su u ponedjeljak ceste i željezničke pruge u indijskoj financijskoj prijestolnici Mumbaju, zračni promet je u kaosu, a škole su zatvorene, javlja Reuters i dodaje da su nabujale rijeke u ostalim dijelovima zemlje ugrozile preko dva milijuna ljudi. Pred samu jutarnju gužvu, na 12-milijunski grad se slila kiša te je u šest sati palo više od 300 mm vode, rekao je dužnosnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S prognozom da taj obalni grad očekuju obilni pljuskovi i plima od 4,4 metra, kao mjere predostožnosi je naređeno zatvaranje škola i fakulteta. Eknath Shinde, glavni ministar države u kojoj je Mumbai, upozorio je ljude na kaos na cestama i poremećaje u željezničkom prometu te ih je pozvao da ostanu u kućama.

NAČELNIK ZA 24SATA: VIDEO Bošnjaci gadno stradali u oluji: 'Katastrofa je. Ali imamo crjepove, dizat će i dronove...'

Oni koji su automobilima krenuli na posao, ostavili su ih na cestama i gacajući u vodi do koljena napustili vozila. Na zapadnoj i istočnoj autocesti prema Mumbaju, promet je potpuno zakrčen. Vlasti su zbog poplavljenih željezničkih pruga otkazale neke linije, posebice na dugim putovanjima. Zbog guste kiše i loše vidljivosti zatvorene su piste u zračnoj luci. Oko 300 letova je u kašnjenju, a 36 je otkazano.

Ovaj prolom oblaka uslijedio je nakon obilnih pljuskova u New Delhiju koji su uzrokovali pad krova aerodromske zgrade. Monsunske kiše pokrenule su odrone zemljišta, kako na sjeveru i istoku Indije tako i u susjednom Nepalu, gdje je poginulo 11 ljudi. U državi Assam je poplavama pogođeno više od dva milijuna ljudi. Od svibnja, u kišama i poplavama je poginulo 66 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare