To je to što me zanima!

Obilna kiša s grmljavinom i jaka bura diljem zemlje: Evo kada će stići novo pogoršanje vremena

Kiša će se u duž Jadranske obale 'spustiti' u subotu kada se očekuje jače pogoršanje vremena. Donijet će svježije vrijeme, a dnevna temperatura bit će u postupnom padu
Vidi originalni članak

Pred nama je još sunčanih dana i visokih temperatura, no uskoro stiže i velika promjena vremena. U utorak će biti sunčano i u većini krajeva poslijepodne vruće, a puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu se očekuje umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima zbog čega je na snazi meteoalarm za sve obalne regije. Bura će poslijepodne slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meteoalarm za toplinski val

Na području splitske i dubrovačke regije velika je opasnost od toplinskog vala. Očekuju se najviše temperature od 27 do 31, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 31 i 35 °C.

U srijedu će vjetar oslabjeti, a bit će posvuda sunčano. Već u četvrtak bit će postupno nestabilnije. Iako sunčano i vruće, poslijepodne se očekuje jači razvoj oblaka, uglavnom na sjevernom Jadranu i uz granicu sa Slovenijom. Pripremite kišobrane u petak jer su mogući izraženiji te obilniji pljuskovi s grmljavinom, posebno na sjevernom Jadranu i diljem unutrašnjosti.

Temperature u padu

Kiša će se u duž Jadranske obale 'spustiti' u subotu kada se očekuje jače pogoršanje vremena. Donijet će svježije vrijeme, a dnevna temperatura bit će u postupnom padu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, samo mjestimice umjeren jugozapadni, u subotu i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • mars7 30.07.2024.

    Ljeto je I mora bit vruce more je toplo nakon ove bure temp su 33 more 27

  • tico123 30.07.2024.

    a rekao vakula bude pakleno ljeto najtoplije svih vremena od početka mjerenja kak sad to

  • Frut 30.07.2024.

    To je da vas malo skulira.Zapravo se bliži krraj. 6-to izumiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare