To je to što me zanima!

Novi zakon ne bi dozvolio da se zamrzava zametak

U prijedlogu zakona stoji da se u izvantjelesnoj oplodnji dopušta oplodnja najviše triju jajnih stanica te transfer maksimalno tri zametka
Vidi originalni članak

Sljedeći tjedan na raspravu u Vladu trebao bi doći i prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Aktualni prijedlog je u nekim dijelovima stroži od onog iz 1978. godine. Mnogi su se tako već zgrozili da na umjetnu oplodnju, prema tom zakonu, mogu samo bračni parovi. No novi prijedlog zakona ne poznaje niti dopušta mogućnost zamrzavanja zametaka. U procesu izvantjelesne oplodnje dopušta se oplodnja najviše triju jajnih stanica te transfer najviše tri zametka, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • trešnja 02.06.2009.

    Da se pojednostavi proces usvajanja djece,vjerujem da bi mnogi krenuli u tom smjeru.Razumijem želju ljudi po vlastitom djetetu,ali ljubav možemo dati i drugoj djeci koja za njom vape.Voljeti svoje djete je normalno,ali voljeti tuđe djete je najplemenitiji čin!

  • MpH 02.06.2009.

    Ne razumijem, ako će pravo na umjetnu oplodnju imati samo bračni parovi, kako će onda bračni parovi kod kojih recimo žena nije u mogućnosti održati trudnoću moći dobiti dijete bez surogat majke? Znači da će novim zakonom i taj čin postati ilegalan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare